Albatros in zaalfinale

23 april 2012
Albatros in zaalfinale

ZWIJNDRECHT - Terwijl de beste teams van Nederland zich opmaakten voor de zaalfinale van de Korfballeague speelden slechts tien teams van Albatros afgelopen zaterdag een veldwedstrijd.

 
Bij de senioren stonden er twee wedstrijden gepland. Albatros 7 moest aantreden tegen Korbatjo 4. Echter, de gasten uit Oud-Beijerland hadden voor de tweede maal moeite met het op de been brengen van een team en besloot niet naar Zwijndrecht af te reizen. De wedstrijd zal moeten worden ingehaald. 
Albatros 4 was hierdoor het enige seniorenteam dat in actie kwam. Een belangrijke wedstrijd in strijd tegen degradatie. Op Zwijndrechtse bodem werd de hekkensluiter van de ranglijst, ONDO 2, verslagen.
 
Bij de junioren werden er 6 wedstrijden gespeeld. A2 speelde tegen Tilburg A2. Vorige week werd er nog verloren dus de spelers waren erg gebrand om nu wel te winnen. Albatros was sterker dan hun leeftijdsgenoten uit Tilburg en won met 14-9.
A3 speelde ouderwets op gras; erg nat gras welteverstaan. In Westmaas was Oranje Zwart A1 de tegenstander. Via 3-4 bij rust kwam de thuisploeg nog wel op een 5-4 voorsprong, maar daarna was het de beurt aan Albatros die 6 maal op rij wist te scoren. De eindstand was 5-10 in het voordeel van de rood-witten.
 
A4 kreeg in Alblasserdam met 17-7 klop van Kinderdijk A2. In Strijen werden de punten tussen Ventura Sport A2 en Albatros A5 verdeeld door een 5-5 eindstand. Wel was er winst voor A6 dat Nikantes A2 met 7-9 versloeg.
 
Ook winst voor B2 dat maar blijft winnen: 7-3 tegen Kinderdijk B2. Bij de C-jeugd werd er één wedstrijd gespeeld. In Papendrecht werd het 4-4 bij de wedstrijd PKC C7 tegen Albatros C5. 
 
Het eerste D-team moest ook in actie komen. Helaas moesten de spelers en speelsters van Albatros hun meerdere erkennen in GKV D1. In Gorichem werd het maar liefst 8-1 voor de thuisploeg. 
Wel was er winst voor F2. Vriendenschaar (H) F3 was niet sterk genoeg om het Albatros echt moeilijk te maken en dus ging Albatros met een 1-4 overwinning huiswaarts.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.