Leen een boek uit de boekenboom

24 april 2012

ZWIJNDRECHT - Schrijver Jan Terlouw, acteur Martijn Lakemeier en wethouder Elbert Vissers hebben dinsdagmiddag 24 april samen de eerste boekenboom in Zwijndrecht in gebruik genomen. De unieke boekenboom staat op de hoek van de Kloosstraat in de wijk Kort Ambacht. Iedereen uit de wijk kan en mag een boek naar keuze pakken om mee naar huis te nemen en te lezen. 

Initiatiefnemers Mike Mastwijk, directeur van OBS de Dolfijn, en Ton Jille, directeur van PCBS de Bron, kwamen op het idee nadat zij tijdens een studiereis in Berlijn een boekenboom zagen. “De leerlingen zullen de boom als ware adopteren en gaan bijhouden. We hopen dat de komst van de boekenboom het lezen stimuleert en de sociale samenhang in de wijk Kort Ambacht vergroot”, aldus de schooldirecteuren. 

Hoe werkt de boekenboom? 
De boekenboom bestaat uit vijf boomstammen met vakjes. In de vakjes staan diverse soorten boeken. Iedereen mag een boek naar keuze uit de boom pakken. Als het uit is, wordt het boek weer teruggezet in de boom. Mensen kunnen ook hun eigen boeken in de vakken kwijt, zodat anderen deze weer kunnen lezen. Het is de bedoeling dat de boeken gaan rouleren. Op deze manier blijft er een uitleenplek voor boeken in de wijk Kort Ambacht. De boekenboom is gerealiseerd dankzij de inzet van basisscholen De Bron en De Dolfijn, de gemeente Zwijndrecht en de bedrijven: Kwaasteniet uit Dordrecht (bomen leverancier), Concretio uit Zwijndrecht (technische bouwtekeningen) en aannemingsbedrijf SDO uit Zwijndrecht (boom gemaakt en geplaatst).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.