"Jan Terlouw wil géén verkiezingen"

24 april 2012

ZWIJNDRECHT - De voormalige D66-politicus Jan Terlouw wil helemaal geen nieuwe verkiezingen. Die zijn volgens hem niet nodig, omdat op basis van de vorige verkiezingsuitslag heel snel een nieuw kabinet gevormd kan worden van de huidige coalitie van VVD en CDA met de PvdA en misschien D66.

Dat zegt Jan Terlouw dinsdagavond 24 april in het programma “Informatos” op ATOS Radio, de lokale omroep voor Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Terlouw was in zijn hoedanigheid van schrijver van onder meer kinderboeken dinsdag in Zwijndrecht voor de onthulling van een “boekenboom”.

Als voormalig politicus begrijpt Jan Terlouw niets van het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. Staatsrechtelijk is het volgens hem niet nodig. Hij vraagt zich af welk belang er is gediend met nieuwe verkiezingen. Er is, zegt hij, geen ruzie tussen de twee regeringspartijen. Rutte kan zijn kabinet zo uitbreiden met de PvdA, en D66 misschien.Ga aan de slag, maak een begroting en regeer!”

De huidige politieke situatie is niet alleen slecht voor het land, het kost 90 miljoen per dag. Maar het is ook slecht voor Europa, als Nederland geen orde op zaken stelt. Het is daarom de verantwoordelijkheid van alle partijen om met vaste hand het land te regeren.

Bovendien ligt een snelle kabinetsformatie na eventuele verkiezingen ook niet voor de hand. En dat is niet in het landsbelang. “Maar ja, ik heb het woord landsbelang allang niet meer gehoord”, aldus Terlouw op ATOS Radio.

De uitzending waarin Jan Terlouw zijn uitspraken doet, is te horen op www.atosrtv.nl. Ga via de knop “radio” naar “uitzending gemist” en klik op dinsdag 24 april 19.00 uur “Informatos”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.