Burgemeester zustergemeente Zwijndrecht overleden

25 april 2012
Burgemeester zustergemeente Zwijndrecht overleden

ZWIJNDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van burgemeester Willy Minnebo (67 jaar) van de Belgische gemeente Zwijndrecht.

Hij overleed op 20 april ten gevolge van darmkanker.

Minnebo heeft veel gedaan aan de verzustering tussen Zwijndrecht (NL) en Zwijndrecht (BE). Mede hierdoor is een hechte relatie tussen de zustergemeenten ontstaan. Minnebo was een markante en toegankelijke persoonlijkheid. Tussen hem en de gemeente Zwijndrecht in Nederland bestond een warme en hartelijke relatie. Regelmatig was er een ontmoeting tussen de beide colleges en ook de gemeenteraad maakte kennis met hem tijdens een werkbezoek. Naast bestuurlijke contacten met de zustergemeente onderhouden ook verenigingen en bedrijven wederzijdse contacten. Minnebo was onder meer jurylid tijdens de jaarlijkse taalwedstrijd die beide gemeenten om beurten organiseerden. Ook heette hij de deelnemers van de jaarlijkse fietstocht Zwijndrecht-Zwijndrecht welkom.

Het college van burgemeester en wethouders betuigt zijn medeleven met familie en vrienden.

Burgemeester Antoin Scholten en gemeentesecretaris Henk van Beelen zullen aanstaande zaterdag de uitvaart in Antwerpen bijwonen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.