Introductie ‘De Schatkamer van Zwijndrecht’

01 mei 2012

ZWIJNDRECHT - “Rustende Steen”, “Beweging in de ruimte”, “De As”….. Dit zijn titels van beelden die we kunnen bewonderen in de openbare ruimte van Zwijndrecht. Samen met 11 andere beelden staan zij centraal in de nieuwe kunstroute voor kinderen: ‘De Schatkamer van Zwijndrecht’. De kaart werd gerealiseerd door het Beeldenpark Drechtoevers in samenwerking met bureau Cultuurstorm. Op donderdag 26 april nam de burgemeester van Zwijndrecht, de heer A. Scholten, de eerste routekaart in ontvangst.

Gemeente, wijkorganisaties, scholen en vele andere betrokken partijen waren uitgenodigd om de introductie in ’t Weetpunt in Zwijndrecht bij te wonen. Ook een aantal leerlingen van basisschool De Twee Wieken woonden de officiële gelegenheid bij. ‘Wij waarderen dit initiatief enorm, het geeft een nieuwe impuls aan onze zorg voor de prachtige beelden in Zwijndrecht’, aldus Scholten.

De route laat kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar kennismaken met kunstwerken in de openbare ruimte. Een vrolijke kaart die hen meeneemt langs 14 bijzondere beelden in de wijken Nederhoven en Heer Oudelands Ambacht. De kaart geeft achtergrondinformatie over de beelden en de kinderen kunnen aan de slag met vragen en opdrachten. Maar niet alleen kinderen, ook volwassenen kunnen veel plezier beleven aan de kunstroute. De routekaarten worden straks onder andere verspreid via scholen, verenigingen en bibliotheek. De routekaart krijgt ook een vervolg, een nieuwe route door andere wijken in Zwijndrecht is in voorbereiding.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.