Het doek valt voor Groote Lindt

05 mei 2012
Het doek valt voor Groote Lindt

ZWIJNDRECHT - Vandaag stond de derby tegen Pelikaan op het programma. Voor beide partijen was er, gezien de stand op de ranglijst, niets anders te behalen dan de spreekwoordelijke eer.

Na het 1e fluitsignaal begon Pelikaan met een sterk offensief. Dit resulteerde al in de 5e minuut tot de openingstreffer nadat verdediger Wilco Hameetman over de zijkant was opgekomen en de bal voor gaf op de inkomende Erwin van Dis. Deze kon ongehinderd de bal op de borst aannemen en vervolgens de bal in de verre hoek schuiven. Pelikaan bleef daarna aandringen tegen een onrustig spelend Groote Lindt. Pas na een kwartier spelen kreeg De Lindt meer grip op het spel en kreeg het naarmate de wedstrijd vorderde ook kansen op de gelijkmaker. Helaas werden deze kansen niet benut. Daarentegen was het in de 32e minuut opnieuw raak voor Erwin van Dis die aan de andere kant namens Pelikaan wel het net wel wist te vinden. Na slordig balverlies van Groote Lindt ter hoogte van het middenveld kon de spits vrijuit op doelman Hans Kok afstormen en wist de bal feilloos in het doel te plaatsen. Opnieuw een domper voor Groote Lindt dat het harde werken bestraft zag in plaats van beloond.

Voor Groote Lindt een tik die het niet meer te boven zou komen. Toch bleef de ploeg bewonderenswaardig strijden voor wat het waard was en bleef de aanval zoeken. Gevolg was dat Pelikaan dankbaar gebruik kon maken van de ontstane ruimte. Dit vertaalde zich dan op slag van rust ook in het 3e doelpunt voor Pelikaan. Op de rand strafschopgebied stond Niels van Muyen, die de bal met de rug naar het doel aan kon nemen om deze vervolgens in de draai de kruising in kon jagen. Een 0-3 ruststand en tijd voor Groote Lindt om de scherven bijeen te rapen. 

Na rust een herhaling van de 1e helft. Wederom een niet alert Groote Lindt waardoor Niels van Muyen een vrije doortocht had en de 0-4 aantekende. Een gespeelde wedstrijd dus waarin Pelikaan het tempo iets liet vieren en Groote Lindt bleef voetballen. Tot overmaat van ramp werd met nog een half uur te spelen ook nog Randy Haas het veld uitgezonden vanwege een overtreding op een doorgebroken speler. Maar zelfs met deze wetenschap bleef Groot Lindt strijdbaar en zette alles op alles om de stand draagbaar te maken. Maar helaas waren de geboden kansen voor Kevin de Deugd, Michael Slingerland, Nestor Zimmerman en Rowan Bussing niet aan hen besteed deze middag, terwijl ook Pelikaan de mogelijkheden om de stand verder uit te bouwen onbenut liet.

Al met al een vrij sportieve wedstrijd waarin Groote Lindt deze keer zijn meerder moest erkennen in Pelikaan. Wij wensen hun in ieder geval veel succes toe in de nacompetitie.

Statistieken:
5e minuut  0-1 Erwin van Dis 
32e minuut  0-2 Erwin van Dis 
42e minuut  0-3 Niel van Muyen 
47e minuut  0-4 Niels van Muyen 

Wissels Groote Lindt
Mischa Strauss uit ( 45 ) in: Nestor Zimmerman.
Brian Hardenbol uit( 81 ) in: Max Klootwijk

Wissels Pelikaan
Thomas den Boer uit ( 37 ) in: Randy Kroos.
Erwin van Dis uit ( 61 ) in: Peter van Dam.
Wilco Hameetman uit( 75 ) in: Nicky Sol

 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.