Albatros A1 klopt PKC A2

07 mei 2012
Albatros A1 klopt PKC A2

ZWIJNDRECHT - De korfballers van het Zwijndrechtse Albatros A1 hebben de inhaalwedstrijd tegen PKC A2 met 7-12 gewonnen. Door deze overwinning is de ploeg van kersverse vader Martijn van der Wees zo goed als veilig in de Overgangsklasse C. 

Albatros kwam wat langzamer op gang dan de Papendrechtse ploeg die een 1-0 voorsprong nam. De doelpunten bleken in de eerste helft duur, maar onder leiding van gangmaker Boris  Blokland gingen de gasten steeds beter spelen. De 2-5 ruststand was dan ook verdiend en toen Albatros na rust naar 3-7 wegliep was het Papendrechtse verzet gebroken. Het ongeveer 30-koppige Zwijndrechtse publiek kon een mooie 7-12 overwinning begroeten. 

Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Albatros nu zelfs nog kans op de derde plaats in de poule en dus kan het seizoen als geslaagd worden beschouwd.

De wedstrijd op het frisse PKC-veld werd vooraf gegaan door de wedstrijd PKC-Deetos in de Ereklasse, maar de voorwedstrijd was een aanfluiting die gewonnen werd door het iets fanatiekere Deetos. 

Albatros 8 haalde ook in, maar verloor met 10-5 van Oranje Wit 8.

Met de meivakantie achter de rug, gaat de competitie a.s. zaterdag weer in alle hevigheid verder met 19 thuiswedstrijden. Albatros 1 reist af naar Amstelveen voor de belangrijke wedstrijd tegen KVA.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.