Woonkracht10 maakt schoon schip

14 mei 2012
Woonkracht10 maakt schoon schip

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 12 mei staken bewoners uit de C.v.d. Lindenstraat, Vlaamsestraat, Aalbersestraat en de W.H. Vliegenstraat samen met Woonkracht10 hun handen uit de mouwen. Dit initiatief kwam van de bewonerscommissie Beverwal in Walburg. Zij wilden graag met bewoners, het wijkplatform Walburg en Woonkracht10 de galerijen opfrissen. Woonkracht10 zorgde voor voldoende schoonmaakmiddelen en – spullen. En schoon is het geworden!

Alle galerijen van de flats zijn vrijgemaakt van spullen en obstakels, de ramen en kozijnen zijn gewassen en de entreehallen zijn schoon achter gelaten. Kortom: de flats hebben weer een hele frisse uitstraling gekregen. Op deze dag ontvingen de helpers natuurlijk een bedankje. 

Feest
Na de schoonmaakactie startte een heus kinderfeest bij het speeltuintje aan de Vlaamsestraat. Pannenkoeken, een springkussen en diverse spelletjes zorgden ervoor dat ook de kinderen zich deze dag prima hebben vermaakt. En met het zonnetje erbij werd het een leuke schoonmaakdag, met schone en opgeruimde galerijen als resultaat!

Samen doen
Met deze actie wil Woonkracht10 samen met de bewonerscommissie de bewoners stimuleren gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen in het zorgen en schoonhouden van hun woongebouw. “Het is erg fijn om als woningcorporatie te kunnen rekenen op de samenwerking met bewoners. We kunnen het niet alleen. Juist door sámen met bewoners zorg te dragen voor plezierig wonen bereiken we erg veel”, aldus vestigingsdirecteur Christa Uithol. “Ook het ontmoeten en kennen van je buurman of –vrouw speelt een belangrijke rol bij plezierig wonen. Deze Doe Mee-actie daagt de bewoners uit om met elkaar in gesprek te gaan”.  Woonkracht10 bedankt iedereen die heeft meegedaan!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.