Handbalheren sv Conventus pakken eenvoudige overwinning op EHC

14 mei 2012
Handbalheren sv Conventus pakken eenvoudige overwinning op EHC

ZWIJNDRECHT - Zonder al te grote problemen hebben de handbalheren van sv Conventus tegenstander EHC weten te verslaan. Als grote favoriet voor het kampioenschap had het Zwijndrechtse team weinig problemen met de hekkensluiter in het kampioenschap. De dames van Conventus waren minder succesvol, ze verloren van Schipluiden

Met het grote verschil tussen beide teams in het kampioenschap, calculeerde Conventus vooraf al een overwinning in. Dat het in de openingsminuten zo eenvoudig zou gaan had het team echter niet verwacht – binnen korte tijd stond het thuisspelende team al 7 – 0 voor. Dit was voor de Zwijndrechtse spelers echter direct het moment om gas terug te nemen, met slordig spel en kansen voor de tegenstander als gevolg. Na een 16 - 7 stand in de rust, kon het team van coach Hans van der Wiel wel de voorsprong verder uitbouwen tot een 25 - 15 overwinning. Dankzij deze overwinning kan het team dankzij vier punten voorsprong op de nummer 2 op 3 juni al het kampioenschap veiligstellen.

De wedstrijd tussen Conventus Dames 1 en Schipluiden leek op papier een stuk spannender te worden: Schipluiden stond slechts in het kampioenschap één punt voor Conventus. Het zou echter niet de dag van Conventus worden, het team kon vooral in de eerste helft nauwelijks door de defensie van de tegenstander komen, waardoor de teller in de rust niet verder kwam dan 3 – 8. Pas in de tweede helft begonnen de in geel/zwart spelende dames beter in hun spel te komen, maar konden niet meer doen dan de tegenstander te volgen, waarmee de eindstand op 11 – 17 uitkwam.

Ook het tweede damesteam van Conventus slaagde er niet in om te winnen, het verloor van leider in het kampioenschap Snelwiek.

 
 
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.