Voetbalvereniging ZBC'97 is gered van ondergang

17 april 2012
Voetbalvereniging ZBC'97 is gered van ondergang

ZWIJNDRECHT - Voetbalvereniging ZBC'97 heeft een aantal zware seizoenen achter de rug. Door financieel wanbeleid is de club bijna tenonder gegaan.

Aangezien de voetbalverenigingen van Zwijndrecht de velden van de gemeente huren, had wethouder Elbert Vissers eind 2011 een ultimatum gesteld. "Jullie heffen jezelf op en je mag het seizoen afmaken; doen jullie dit niet, dan wordt per 1 januari 2012 de huur opgezegd.’ Een ieder begrijpt natuurlijk dat er zonder zonder velden geen voetbalvereniging mogelijk is.

Eva Vos (secretaris) legt uit:"

Ik kende de club al een flink aantal jaren en ben er bestuurlijk mee in aanraking gekomen toen ik vorig jaar de buitenspeeldag op het Raadhuisplein organiseerde. Ik wilde hen er namelijk bij betrekken als sportieve partner. Na een aantal vergaderingen werd het mij duidelijk hoe de vereniging ervoor stond en ben ik me er een beetje mee gaan bemoeien om de club weer op poten te krijgen. In die tijd werd het toenmalige bestuur dat de zaak had laten versloffen op non-actief gezet.

De voorzitter die er zat en al een tijd moeite deed om de club weer nieuw leven in te blazen, bleek een geweldige penningmeester en heeft op financieel gebied de afgelopen maanden bergen verzet.

Op 16 december 2011, de dag na een ledenvergadering, klopte ik op de deur van wethouder Elbert Vissers met het verzoek om het beleidsplan dat ik inmiddels had geschreven voor de komende vijf jaar te bestuderen en mij de kans te geven een poging te doen om ZBC'97 voor de zomerstop weer levensvatbaar te maken. Elbert kende mij al vanuit het Wijkplatform Centrum waar ik al een aantal jaar lid van ben en had in die periode een indruk gekregen van mijn manier van werken.

Op 20 december 2011 kwam het telefoontje van de wethouder dat het ons werd toegestaan om het seizoen af te maken en afgelopen dinsdag 10 april 2012 kwam het bericht dat ZBC'97, nadat we natuurlijk de afgelopen periode hebben moeten bewijzen aan een aantal voorwaarden te kunnen voldoen, definitief mag blijven bestaan; mits natuurlijk structureel aan onder meer de financiële verplichtingen wordt voldaan.

Vanaf vorige week ben ik dus hard bezig, samen met de voorzitter dhr. Ruud Vlak, om na een periode van ‘puin ruimen’ de vereniging weer op te bouwen. De financiën zijn op orde, de ledenadministratie is op orde, dus nu is het tijd om het bestuur aan te vullen, het ledenbestand te vergroten en de sponsoren aan te trekken. Want het is een goede en vooral gezellige club waar een sterk familiegevoel heerst onder de leden wat zorgt voor een sterke basis, die enkel goed geleid moet worden.

Uiteraard is iedereen die ZBC'97 een warm hart toedraagt zeer content met dit besluit en namens alle leden wil ik de burgemeester en wethouders van Zwijndrecht hiervoor heel hartelijk danken.

Inmiddels hebben zich meer en meer leden bij ZBC'97 aangemeld en komt er zelfs een compleet elftal over van een andere vereniging, omdat het bij ons ALTIJD gezellig is!

Aangezien er bij ons, als enige vereniging in Zwijndrecht, ook op zondag (recreatief) gevoetbald kan worden, voorzie ik ook daar nog wel enige groei in ons ledenaantal," aldus een enthousiaste en dankbare Eva Vos.

Voor meer informatie, zie www.zbc97.nl
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.