Feest aan Scheepmakerij ontaardt in grote vechtpartij

26 mei 2012

ZWIJNDRECHT - Een feest aan de Scheepmakerij is op zaterdag 26 mei ontaard in een flinke vechtpartijen tussen feestgangers, waarbij de politie vier aanhoudingen heeft verricht. Het gaat om twee mannen van 23 jaar (beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats), een 27 jarige man uit Hilversum en een 21-jarige vrouw uit Antwerpen. Ze werden aangehouden wegens belediging en/of het niet voldoen aan bevel of vordering.

Rond 04.30 uur kreeg de politie de melding binnen van een vechtpartij in een horecagelegenheid aldaar, waarbij een man bewusteloos zou zijn geraakt. Ter plaatse trof de politie de betreffende man aan, die weer bij kennis was en geen politie- of ambulancebemoeienis wilde. Buiten de horecagelegenheid waren vele tientallen ‘feestgangers’ aanwezig, van wie een deel met elkaar in gevecht was.

Met de hulp van onder meer drie hondengeleiders werd de grote groep mensen verspreid. Velen van hen wilden niet luisteren naar de herhaaldelijke waarschuwingen en de vorderingen van de agenten en bleven met elkaar in gevecht of bleven anderszins hinderlijk aanwezig.

De politie was daarop gedwongen met de wapenstok en met politiehonden de mensen te verwijderen. Uiteindelijk werden vier mensen aangehouden, van wie twee bijtwonden opliepen. Zij zijn door een arts nagekeken en behandeld. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis en ze zitten allen nog vast op het politiebureau in Dordrecht.

Ook drie agenten liepen lichte verwondingen op. Zij hebben aangifte gedaan. Tegen 05.45 uur was de rust weer teruggekeerd. De buurtbewoners konden vanaf dat tijdstip proberen nog wat slaap in te halen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.