Handbalheren sv Conventus kunnen zich opmaken voor een kampioenschapswedstrijd

29 mei 2012

ZWIJNDRECHT -  De handbalheren van sv Conventus kunnen zondag 3 juni mogelijk al het kampioenschap binnenhalen. Met een overwinning tegen het uit Gouda afkomstige Vires et Celeritas, zou het team met een zege op directe concurrent Westlandia voldoende punten om twee wedstrijden voor het eind van de competitie het kampioenschap al veilig te stellen.

Als ongeslagen leider in het kampioenschap, reisde Conventus af naar Gouda met het gevoel dat er relatief eenvoudig gewonnen kon worden – Vires et Celeritas stond namelijk in de achterhoede van het kampioenschap. Conventus was zelf echter gehavend met drie geblesseerden, terwijl de tegenstander ervaren spelers uit lagere teams liet spelen. Desalniettemin nam het team van Hans van der Wiel het vroeg in de wedstrijd het voortouw, maar zou geen groot gat kunnen slaan, met een 13 – 16 ruststand als gevolg. Het team begon in de tweede helft beter in het spel te komen, waardoor de voorsprong op zou lopen tot 22 – 30 na zestig minuten speeltijd.

De overwinning op Vires et Celeritas maakt het voor Conventus mogelijk om zondag 3 juni al kampioen te worden. De Zwijndrechtse heren zullen het echter niet cadeau krijgen, de eerste kans op het kampioenschap is op eigen grond in een direct duel met de nummer twee in het kampioenschap: Westlandia. Mocht er van dit team verloren worden, heeft Conventus een week later nog een tweede kans, maar dit is tegen de nummer drie: HVV. Wanneer Conventus kampioen wordt, promoveert het team naar de eerste klasse, het hoogst mogelijke niveau van buitenhandbal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.