Leerlingen basisscholen leggen fietsexamen af

30 mei 2012

ZWIJNDRECHT - Vanaf maandag 4 juni starten de eerste leerlingen van de Julianaschool met het afleggen van het ‘praktisch verkeersexamen’. Twee weken lang doen alle basisscholen in Zwijndrecht mee. Voorafgaand aan het examen worden de fietsen gekeurd door leerlingen van het LOC@ aan de hand van een checklist (door VVN). Kleine reparaties worden uitgevoerd door leerlingen van de techniekafdeling. Tijdens de keuring krijgen de basisschoolleerlingen een techniekles in het zogenaamde ‘Elektro lokaal’ om zo kennis te maken met techniek.

Gerard Slotema (wethouder Onderwijs) geeft op maandag 4 juni om 9:00 uur het startsein voor deze actie en biedt als eerste zijn eigen fiets aan voor de keuring (locatie: LOC@).

Henk Mirck (wethouder Verkeer) is 13 juni om 9.00 uur bij de start van het fietsexamen voor de leerlingen van De Tandem (locatie: Hoenderse kade). 

Tussen 4 en 13 juni komen alle scholen aan de beurt. Het examen wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, de gemeente Zwijndrecht en de leerkrachten van de deelnemende scholen. Op 4 juni bijten de scholen aan de oostkant van Zwijndrecht het spits af, gevolgd op woensdag 6 juni door de scholen aan de westkant. Op 13 juni zijn de laatste scholen aan de beurt. De route loopt langs de op die dag deelnemende scholen, zodat iedere leerling in de vertrouwde omgeving van zijn eigen school kan starten.

Meer info op www.veiligverkeernederland.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.