Pelikaan nog 1 wedstrijd verwijderd van de 1e klasse

30 mei 2012
Pelikaan nog 1 wedstrijd verwijderd van de 1e klasse

ZWIJNDRECHT - In de eerste wedstrijd van de tweede ronde nacompetitie heeft Pelikaan zich in een gunstige situatie geplaatst. Door met 4-2 te winnen van WNC begint Pelikaan as zaterdag met een voorsprong van twee doelpunten aan de wedstrijd die 1 van de twee ploegen in de eerste klasse zal brengen. Doelpuntenmakers afgelopen zaterdag waren Randy Kroos (2x), Lerry Overgaauw en Niels van Muyen.

Pelikaan mocht afgelopen maandag op 2e Pinksterdag wederom aantreden. Na Zaamslag afgelopen zaterdag te hebben verslagen was maandag de tegenstander WNC. Een tegenstander waar eerder in de competitie 2 maal van werd verloren.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Pelikaan. Een voorzet van Wilco Hameetman werd door Niels goed gecontroleerd en vervolgens afgelegd op Lerry Overgaauw. Diens schot ging net over de goal van WNC. Na amper een kwartier te hebben gespeeld was het scheidsrechter Van den Berg die geblesseerd raakte aan de hamstring. Na een korte pauze nam assistent Cor Bos de fluit over en kon er weer worden gevoetbald.

Na amper 20 minuten spelen was het Gerard van der Mei die met een goed inspeelpass aan de basis stond van de 1-0. Van der Mei speelde Niels van Muyen in die handig wegdraaide van zijn tegenstander en rustig zijn 15 e treffer van het seizoen maakte. Dezelfde Van Muyen was even later tot twee maal toe betrokken bij de volgende doelpunten van Pelikaan. Bij de 2-0 kon hij Lerry Overgaauw in stelling brengen die in een leeg doel scoorde. Bij de 3-0 legt hij de bal af op Randy Kroos die snoeihard de bal diagonaal in de linker benedenhoek schiet.

WNC had tot dan aan toe ook een paar goede mogelijkheden gehad maar was niet verder gekomen dan 1x de paal te raken. Tien minuten voor tijd wist WNC wel te scoren. Vanaf de rand van de 16 meter wist aanvoerder Roderik Kieft de bal achter Rik Pomp te schieten; 3-1.

Vlak voor rust brak Lerry Overgaauw door de verdediging van WNC. Een vrije doortocht kreeg Overgaauw niet. Christiaan van Gameren legde Overgaauw neer en kreeg daarvoor de rode kaart. In de blessuretijd wist Pelikaan de score nog op te voeren. Na een goede verdedigende actie van Stephan Ooms kon Lerry Overgaauw de bal in de diepte spelen op Randy Kroos. Die kapte naar binnen en scoorde met zijn ‘verkeerde” linker; 4-1

In de tweede helft kon Pelikaan het niveau van de eerste helft niet handhaven. Mede door de warmte en de vermoeidheid van de wedstrijd tegen Zaamslag zakte het spelniveau. WNC nam het heft in handen. Ondanks dat men maar met 10 man speelde wist het meerdere gevaarlijke situaties te creëren voor de goal van Rik Pomp.

Met name aan het in toom houden van de twee spitsen van WNC had Pelikaan een zware taak. Iets wat in de 59 e minuut niet lukte. Na zwak uitverdedigen wist Andre Zondag de 4-2 te maken.

Pelikaan kreeg aan het einde van de wedstrijd nog een goede kans. Wederom Lerry Overgaauw was door de verdediging gebroken. Ook nu werd hij onreglementair gestopt. De grensrechter bevestigde dit ook door richting de achterlijn te lopen. Echter de scheidsrechter oordeelde anders en gaf Overgaauw de gele kaart. Dit tot verbazing van de spelers en iedereen die een Pelikaanhart heeft.

Ondanks een mindere 2e helft een goede uitslag voor Pelikaan.
Aanstaande zaterdag staat de return gepland in Waardenburg. Pelikaan begint deze wedstrijd met 2 doelpunten voorsprong. Een goede uitgangspositie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.