Albatros handhaaft zich in de overgangsklasse

04 juni 2012
Albatros handhaaft zich in de overgangsklasse

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag was een spannende dag voor het vlaggenschip van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros. Bij winst tegen Sporting Delta zou het eerste van Albatros zeker zijn van handhaving in de overgangsklasse.

Albatros 1 had bijna een punt te pakken bij Sporting Delta, want Albatros legde verdedigend een goede partij op de mat. In de slotfase ging het echter toch fout: 10-8. Hierdoor werd Albatros afhankelijk van Tilburg, die afgelopen zondag verloren waardoor Albatros zich handhaaft.

De reserves lieten afscheidnemende coach Elwin Lommers nog meespelen, maar zag de winst net wegglippen: 13-12. ’s Avonds was er een gezellige avond voor de selectie en de filmploeg waarbij afscheid genomen werd van Elwin Lommers en de eerste teamspelers Timon Lommers en Wouter Nugteren.

Albatros 3 nam eerst afscheid van Clen Bezemer en Iris Visser alvorens een erehaag te formeren voor clubicoon Margreet de Bondt die na 40 jaar korfbal haar carrière beëindigde. Margreet speelde 23 jaar in Albatros 1 en bouwde vervolgens langzaam af naar het 2e en 3e. Haar teamgenoten hadden een verzamelwerkje over haar loopbaan gebundeld en het applaus dat haar ten deel viel was o zo verdiend!

A1 wist de laatste wedstrijd wel winnend af te sluiten. Zij pakte in Geldermalsen 2 punten tegen Animo. Er werd met 9-19 gewonnen, Laura Baidenmann scoorde er 5!

A2 leidde bij Ventura Sport in Strijen met 5-9 in de rust, maar scoorde vervolgens een kwartier niet. Korte kansen en doorloopballen waren niet aan Albatros besteed, waardoor de thuisploeg met 10-9 de leiding nam. Vervolgens had Albatros het vizier weer wel op scherp en liep weg naar 10- 14. A2 nam afscheid van Ellis van Klink die stopt met spelen.

Afgelopen zaterdag was er een feestje voor F3 en E2. F3 speelde met 2- 2 gelijk tegen SKV. E2 won met 6-0 van Vriendenschaar. Helaas waren er ook een aantal teams die het kampioenschap lieten schieten. C4 wist niet te winnen van SKV C1, waardoor SKV er met het kampioenschap vandoor

ging. De kinderen uit F4 waren ontroostbaar na de 2-4 nederlaag tegen
Vriendenschaar waardoor het kampioenschap aan hun neus voorbij ging.
A3 trof in Rotterdam een matige scheidsrechter en liet zich daardoor uit het
 
spel halen. Bovendien waren de heren van WION A1 beter op schot dan de
Albatrossers, dus ging het kampioenschap naar WION!
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.