Pelikaan promoveert naar 1e klasse

04 juni 2012
Pelikaan promoveert naar 1e klasse

ZWIJNDRECHT - Pelikaan 1 heeft afgelopen zaterdag de 2e wedstrijd van de nacompetitie met 2-2 gelijkgespeeld tegen WNC. Dit betekent dat Pelikaan, na de 1e wedstrijd al te hebben gewonnen (4-2), volgend seizoen in de 1e klasse actief zal zijn. Doelpuntenmakers waren Niels van Muyen en Randy Kroos.

Pelikaan liet in de 8e minuut de vele meegereisde supporters al juichen. Marcel Dijkstra draaide handig weg van zijn tegenstander en speelde de bal op de vrijstaande Niels van Muyen. Die kreeg de vrije doortocht en maakte de 0-1.

Kort daarop kreeg Lerry Overgaauw nog een goede mogelijkheid op de 0-2. Echter keeper Westerlaken hield hem van het scoren af. Na een kwartier spelen kwam WNC wat meer aan voetbal toe en dwong het Pelikaan wat meer naar achteren.

In de 25e minuut was het de topscoorder van WNC Andre Zondag die aanlegde voor een vrije trap. Zonder aangeraakt te worden belande deze achter de verraste Rik Pomp en stond de 1-1 op het scorebord.

Beide ploegen bleven voetballen en kansen creëren. Naast Randy Kroos voor Pelikaan kreeg Andre Zondag de grootste kans, maar door goed verdedigend werk kon hij niet goed uithalen. Keeper Rik Pomp kon de bal simpel pakken.

Vlak voor rust kon Wilco Hameetman zijn belofte aan de trainer nog bijna inwilligen. Hij zou in de laatste wedstrijd van het seizoen koppend scoren. Helaas kwam Wilco centimeters te kort om de strakke voorzet van Niels van Muyen binnen te koppen.

De 2e helft begon wederom in het voordeel van Pelikaan. WNC kwam er in het begin wederom niet aan te pas. In de 57e minuut kwam Pelikaan weer op een verdiende voorsprong. Het was wederom Marcel Dijkstra die aan de basis stond. Zijn voorzet werd met precisie door Randy Kroos in de linker bovenhoek geplaatst; 1-2.

Deze treffer leek de genadeklap voor WNC te zijn. Pelikaan kreeg in de navolgende 10 minuten kansen om verder uit te lopen. Een schot van Lerry Overgaauw werd vakkundig door de keeper van WNC gered en even later stond de spits van WNC (Zondag) een treffer van Randy kroos in de weg.

In de 71e minuut werd WNC toch weer gevaarlijk. Danny verwolf wist keeper Rik Pomp te omspelen maar zag zijn schot door Stephan Ooms van de doellijn worden gehaald. Na een paar kansjes te hebben gehad wist WNC in de 82e minuut toch de gelijkmaker te maken. Wederom Andre Zondag scoorde; 2-2

In slotminuten waren er nog kansen over en weer. Gerard van der Mei haalde nog een inzet vanWNC van de lijn en invaller Danny Heijstek zag zijn inzet worden gestopt door de keeper vanWNC.

Na 6 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en barste het feest los aanpelikaan zijde.

WNC – Pelikaan; 2-2

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.