Handbalheren sv Conventus laten eerste kans op kampioenschap glippen

04 juni 2012

ZWIJNDRECHT - De eerste kans om het veldkampioenschap veilig te stellen hebben de handbalheren van sv Conventus laten liggen. Het team verloor in een direct duel van de nummer twee in het kampioenschap, waardoor het zich nog geen kampioen kan noemen. De dames deden het iets beter, ze speelden tegen directe concurrent Roda’71 gelijk.

Voor de Conventus Heren 1 was de opdracht afgelopen zondag duidelijk: Er moest van Westlandia, de nummer twee in het kampioenschap, gewonnen worden om het kampioenschap al vroegtijdig veilig te stellen. Spelend voor een groot publiek leek het team aanvankelijk ook op weg te zijn om dit doel te bereiken – in de eerste helft speelde Conventus zijn eigen spel en wist langzaam een voorsprong op te bouwen, welke in de rust drie doelpunten telde.

In de tweede helft gingen beide partijen in eerste instantie gelijk op, totdat Conventus een twee minuten-straf kreeg. Vanaf dit moment kwam er duidelijk frustratie binnen het team, wat de spelers uit hun spel bracht en dit zich uitte op het scorebord. Tegenstander Westlandia wist Conventus zo te passeren en de Zwijndrechtse club de eerste nederlaag te geven met 13 – 17. Om het kampioenschap binnen te halen, moet Conventus nu de komende twee wedstrijden winnen.

Waar de heren van Conventus speelden om het kampioenschap in de tweede klasse, streden de dames met Roda’71 om klassebehoud. Spelend op een nat en glad veld konden de speelsters aanvankelijk geen vuist maken, maar kwamen toch terug tot een 3 – 3 stand in de rust. Ook in de tweede helft nam de tegenstander het voortouw, waarbij Conventus alleen maar kon volgen. Pas aan het eind van de wedstrijd kwam het team terug, maar miste de snelheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na zestig minuten speeltijd werd de eindstand op een 12 – 12 gelijkspel vastgesteld.

Het tweede damesteam kon zondag geen punten pakken en verloor van Ventura met 2 – 9, terwijl het tweede heren team betere zaken deed door met 23 – 14 de enige zege voor Conventus te behalen tegenover HVOS.