Pelikaan D1 wint districtbeker Zuid I na wedstrijden tegen 3 bekerwinnaars

05 juni 2012
Pelikaan D1 wint districtbeker Zuid I na wedstrijden tegen 3 bekerwinnaars

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft Pelikaan D1 geschiedenis geschreven na het winnen van het toernooi voor bekerwinnaars bij GJS. Pelikaan D1 is het eerste Peli-team dat dit toernooi heeft kunnen winnen en trots is dan ook het juiste woord!

 
Heerlijk weer en goede tegenstanders, namelijk alle bekerwinnaars van district Zuid I, waren de juiste ingrediënten voor een zaterdagochtend van Pelikaan D1. Er moest in een poule 3 wedstrijden gespeeld worden tegen JEKA D1, RKVVO D1 en Victoria D1.

Deze teams speelden allemaal in een andere hoofdklasse en waren ook allemaal hoog geëindigd. JEKA werd zelfs kampioen in de hoofdklasse, zij hadden de dubbel te pakken gekregen na een 4-1 overwinning op competitiegenoot DESK. JEKA was ook Pelikaans eerste tegenstander vandaag en wel een zware dus! Brandon was afwezig, maar Victor uit D2 was bereid om in te vallen en hij deed dit weer met verve.
 
De wedstrijd tegen JEKA werd met veel passie gespeeld en er werd met 1-0 gewonnen. Een actie van Emerson was prima en Rowdy schoot hem in het doel.
 
De tweede wedstrijd moest worden gespeeld tegen RKVVO, zij hadden de eerste pot met 4- 1 van Victoria gewonnen, dus weer een pittig potje? Op zich wel, maar Pelikaan was sterker! 2-0 overwinning waarbij Emerson tweemaal het doel vond. Een perfecte uitgangspositie na 2 wedstrijden! 
 
De laatste pot hadden ze aan een punt genoeg. Dit punt werd behaald ondanks het wat mindere spel, mede wegens de hitte. Doelpunten van wederom Emerson en Rowdy waren genoeg voor een 2-2 gelijkspel en zo was Pelikaan de algehele bekerkampioen van district Zuid I! Ongelofelijk knap en een ontzettend leuke prestatie van dit team vol met kanjers! Moet gezegd worden dat alle spelers goed gevoetbald hebben, maar keeper Yoram was echt de man van het toernooi, want met meerdere reddingen in alle wedstrijden was hij enorm belangrijk!!
 
Op tweede pinkersterdag was er nog een toernooi bij Barendrecht. Dit toernooi was het “net eentje te veel toernooi” voor Pelikaan D1. Verloren werd er in de poule van Jodan Boys en Barendrecht. Gelijk gespeeld tegen Geinoord. Daarna in de verliezerspoule twee overwinningen op ASWH en Geinoord zorgden ervoor dat ze 5e zijn geëindigd. Prima en leuk toernooi, lekker van het weer genoten!
 
Donderdag over een week hebben ze nog een afsluitende training met zijn allen en dan gaan ze genieten van onze wel verdiende vakantie! Want wat was het toch een leuk seizoen met Pelikaan D1
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.