Buitenspeeldag 2011 op het Raadhuisplein groot succes

09 juni 2011
Buitenspeeldag 2011 op het Raadhuisplein groot succes

ZWIJNDRECHT -Al een aantal jaar organiseerde ik samen met andere moeders de Straatspeeldag in de Lindelaan. Na een vraag vanuit Wijkplatform Centrum om het dit jaar voor de hele wijk te organiseren omdat we in de Lindelaan inmiddels uit onze jas waren gegroeid, ben ik enthousiast aan de slag gegaan.
Het heeft veel tijd en energie gekost, maar het resultaat mocht er zijn!

Om 11.00 uur startten we met opbouwen op het Raadhuisplein. Een paar vaders, twee oma’s, Kees van Earth Entertainment en de medewerker van Aquabubble. Karin van gemeente Zwijndrecht als onmisbare schakel in het geheel.
Om 13.00 uur was alles opgezet en zat iedereen klaar om de kinderen een onvergetelijke middag te geven. De stoelen bij de spellen waren bezet door oma’s, moeders en mensen van project ‘Onze Buren’, allen voor de kinderen herkenbaar aan een badge, zodat zij de spellenkaarten van de kinderen konden aftekenen als het spel was gedaan. Toen om 13.10 uur het plein nog steeds leeg was, begon het toch spannend te worden. Want was er genoeg reclame gemaakt, wist iedereen er wel van, zou het wel een succes worden? Ik had me niet ongerust hoeven maken; zodra de eerste kinderen aan het spelen waren geslagen, liep langzaamaan het hele plein vol. De spellenkaarten werden aan de lopende band uitgegeven en binnen een mum van tijd kwamen er kinderen voor een tweede en derde kaart. Na het inleveren van iedere volle kaart mocht een cadeautje worden uitgezocht, wat natuurlijk erg motiverend werkt!


Natuurlijk waren er ook andere dingen te doen. Er was muziek, er stond een springkussen, een ranjakoe, de kinderen konden geschminkt worden, er konden pannenkoeken gegeten worden en natuurlijk vond het maken van zandtekeningen gretig aftrek. Rob ‘de ballonnenman’ heeft geen rust gehad, aan het eind van de dag was hij ook door al zijn ballonnen heen en liepen alle kinderen met mooie ballonfiguurtjes.
De man van Aquabubble, die twee ballen en een roller in de Willem van Oranje vijver had liggen, heeft de hele middag tegen rijen kinderen aan moeten kijken. Om kwart over vier moest hij de rij sluiten omdat er nog zeker voor een uur kinderen stonden.

Kortom, heel veel kinderen hebben zich uitstekend vermaakt afgelopen woensdag. Er zijn meer dan 250 zandtekeningen gemaakt en meer dan 500 pannenkoekjes gegeten! Er zijn exact 200 eerste spellenkaarten uitgegeven. Al naar gelang werd dit minder, maar een aantal jongens wist het toch heel lang vol te houden. Voor degene die aan het eind van de dag de meeste kaarten had ingeleverd, was er een leuke hoofdprijs, namelijk een Intertoys cadeaubon van 20 euro. Hugo, Jur en Kai zijn doorgegaan tot de een na laatste kaart, maar Finn en Dion spanden de kroon. Zij hebben de hele middag fanatiek en sportief gespeeld en alle 7 kaarten volgespeeld! Finn en Dion, bedankt voor jullie enthousiasme! Het was een genot om naar jullie fanatieke spel en het plezier dat jullie hadden te kijken. Gefeliciteerd met jullie prijs!
Uiteindelijk, want er waren natuurlijk ook kinderen die geen kaart wilden volmaken maar gewoon wilden spelen, hebben er bijna 300 kinderen deelgenomen aan de Buitenspeeldag 2011 op het Raadhuisplein.

Ik wil graag de vrijwilligers en de mensen die spontaan hun hulp aanboden bedanken. Carina, Monique, Christi, oma, Hélène, de moeder van Isabelle, Marouscha, Rob, de moeder uit de Sterrenbuurt, Brigit, Arie, de mensen van Onze Buren, Nancy uit de Bruïnelaan en mijn man: bedankt! Zonder jullie had de middag niet zo’n succes kunnen zijn! Ook wil ik Woonkracht 10 bedanken voor het sponsoren van de cadeautjes en het Wijkplatform Centrum voor het beschikbaar stellen van een deel van hun budget. En natuurlijk Karin, want zonder haar als tussenpersoon bij de gemeente was het me nooit allemaal op tijd gelukt.

Bedankt allemaal en wellicht tot volgend jaar bij de Buitenspeeldag 2012!

Tekst: Eva Vos
Foto's: Brigitte van Essen

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.