No Alcohol & No Drugs party in Jongerencentrum Mikado groot succes

08 juni 2012 door Ad van Herk
No Alcohol & No Drugs party in Jongerencentrum Mikado groot succes

ZWIJNDRECHT - Woensdag 16 mei jl. hebben een groot aantal jongeren in samenwerking met het Jongerenwerk van Diverz en samenwerkende partners een super geslaagde thema voorlichtingsactiviteit georganiseerd in Zwijndrecht.

Het thema van de avond was No Alcohol & No Drugs. Middels deze voorlichtingsactiviteit met een grote knipoog wilden we de jongeren laten zien en ervaren dat je ook heel goed een geweldige avond kunt hebben zonder het gebruik van alcohol en/of drugs. Alle +/- 100 bezoekers die deze activiteit hebben bezocht,  dienden eerst te blazen op een van de twee alcohol blaasapparaten die wijkagent Haci Erdogan en zijn collega mee hadden gebracht.

Bij een goed resultaat kregen de bezoekers een BoBsleutelhanger of een leuke andere leuke gadget en werden zij als sterren ontvangen over de rode loper. Eenmaal binnen kregen zij 3 consumptiebonnetjes bezoekers voor 3 verschillende super lekkere alcoholvrije cocktails die zij af konden halen bij de bar. Deze cocktails waren zelf bedacht en gemaakt door een aantal jongeren. Indien er na de blaastest bleek dat iemand iets te veel alcohol genuttigd had was het de bedoeling om aan het handje van een jongerenwerker via de achteringang direct naar de voorlichtingshoek geleid te worden.

Gelukkig was er maar 1  enkele bezoeker die onze voorlichtings- c.q. preventiehoek op deze manier heeft “moeten” bezoeken, deze persoon had een minimale hoeveelheid alcohol genuttigd. Natuurlijk hebben de overige jongeren wel vrijwillig deel genomen aan de diverse preventie- en voorlichtingsactiviteiten die, in samenwerking met Stichting het Dilemma waren bedacht.

De bezoekers werden de gehele avond getrakteerd op geweldige optredens en demonstraties van breakdancers, rappers, zangers, dancers en diverse dj’s. Een van de rappers Q had zelfs binnen1 week op verzoek een rap geschreven over het thema-onderwerp.
Al met al een geweldig geslaagde avond.

Deze avond is vastgelegd op een groot aantal foto’s en filmpjes, deze zullen worden gebundeld op een dvd. Voor meer informatie over de dvd en de activiteit kunt u contact opnemen met Fatima Plomp, jongerenwerker Diverz telefoonnummer 078-6191276.

Langs deze weg willen we nogmaals de samenwerkende partners en sponsoren bedanken voor hun geweldige bijdrage aan deze activiteit dit zijn Stichting het Dilemma, Politie Zuid-Holland-Zuid Wijkteam Zwijndrechtse Waard, Festino Feest & Faciliteiten, Stichting Streetlive-tv en alle meewerkende jongeren hartelijk bedankt !!!!
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.