Peuters en BSO kinderen leren spelenderwijs Engelse taal

09 juni 2012 door Ad van Herk
Peuters en BSO kinderen leren spelenderwijs Engelse taal

ZWIJNDRECHT - Doorgaande leerlijn Engels op de peuterspeelzaal, basisschool en buitenschoolse opvang is uniek in Nederland.

Met de methode Early Bird maken de peuters en kinderen van de buitenschoolse opvang op de locatie Beethovenlaan 97 in Zwijndrecht spelenderwijs kennis met de Engelse taal. Dit sluit naadloos aan bij OBS De Develhoek in Zwijndrecht, waar kinderen al vanaf groep 1 intensief in contact komen met de Engelse taal. 
Om de realisatie van deze eerste doorgaande leerlijn Engels in Nederland te vieren was op donderdag 7 juni het officiële startmoment: The Early Takeoff.

‘Who would like to have a drink?’
We kunnen terugkijken op een geslaagde ochtend. Er waren veel ouders aanwezig om dit feestelijke moment met ons te vieren. Iris Beugeling, directeur Kinderopvang Bobo, benadrukte tijdens haar openingswoord dat het goed is dat kinderen op jonge leeftijd al in aanraking komen met een vreemde taal. Onderzoek wijst uit dat er veel voordelen zitten aan het leren en spreken van meerdere talen. Het heeft bijvoorbeeld een positief effect op het probleemoplossend vermogen van een kind en op zijn persoonlijkheid. Ze leren gemakkelijker, zijn beter in het oplossen van problemen en kunnen beter multitasken.

Na het openingswoord hebben de kinderen van de Peuterspeelzaal een kleine demonstratie gegeven hoe zij de Engelse taal gebruiken tijdens een drinkmoment. Pop Benny spreek alleen Engels en vroeg aan de kinderen: ‘Who would like to have a drink?’. De kinderen leren zo spelenderwijs Engelse woordjes. En daarna was het tijd voor het officiële startmoment! Twee kinderen mochten de Engelse vlag in het lokaal onthullen. Dit was natuurlijk best spannend, maar het ging ze goed af.

Na het officiële startmoment sprak wethouder Slotema van de gemeente Zwijndrecht zijn waardering uit naar Kinderopvang Bobo. Slotema: ‘Kinderopvang Bobo blijft in deze tijd innoveren omdat de ontwikkeling van kinderen voorop blijft staan’.

De pedagogisch medewerkers van de locatie Beethovenlaan hebben eerst een training van Early Bird gevolgd voordat ze in het Engels aan de slag konden met de kinderen. Myrna Feuerstake, CEO van Early Bird, was aanwezig om aan deze pedagogisch medewerkers hun certificaat uit te reiken. Daarnaast vertelde Myrna dat ze trots was op Kinderopvang Bobo; de eerste kinderopvangorganisatie die met Early Bird werkt. En dat kinderen hier hun hele leven profijt van zullen hebben! Daarna konden de genodigden onder het genot van scones en cupcakes nog lekker nagenieten van deze geslaagde ochtend!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.