Handbalheren laten ook tweede kans op het kampioenschap liggen

11 juni 2012

ZWIJNDRECHT - Na een week eerder van Westlandia te hebben verloren en de eerste kans op het kampioenschap te hebben verspeeld, hebben de handbalheren van Conventus ook de tweede mogelijkheid verspeeld door van HVV te verliezen. Het team kwam één punt tekort voor een gelijkspel.

Voor Conventus was het doel afgelopen zondag duidelijk: Wanneer er van HVV gewonnen zou worden, zou het team het kampioenschap een week later alsnog binnen kunnen halen met een overwinning op Ventura. Conventus trof in HVV echter zeker geen slecht team, de nummer drie in het kampioenschap versloeg Conventus nog voor het kampioenschap in de zaal.

Al in de eerste minuten kwam tegenstander HVV op voorsprong, waarna Conventus niets anders kon doen dan te volgen. Er volgde een rommelige helft, waarin de Zwijndrechtse heren sterk stonden te verdedigen, maar aanvallend elkaar onvoldoende opzochten en teveel pech hadden bij de afronding. Desondanks kon Conventus vlak voor rust weer op gelijke hoogte komen, met een 12 – 12 stand in de rust als gevolg. In de tweede helft leek het nog even de goede kant op te gaan, met Conventus die na tien minuten zelfs een voorsprong nam. Echter mistten de in geel/zwart spelende spelers de overtuiging en zagen de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Uiteindelijk kwam

Conventus na een spannende eindfase met 21 – 20 één punt tekort om de jarige coach Hans van der Wiel een cadeautje te geven.
Ook het dames 1-team van Conventus zou net tekort komen voor een overwinning. Spelend tegen ROAC kende het team een matige eerste helft, waarbij alleen een goede twintig minuten durende invalsbeurt van jeugdkeepster Dunja Berkhout in het oog sprong. Na een 6 – 9 achterstand verbeterde het spel van Conventus en werd er vol om de overwinning geknokt. Ondanks dat het team constant op achterstand bleef staan, glipte in de slotseconden een gelijkspel door de handen van de dames van coach Connie van der Hoorn, toen een break- out van het team werd afgefloten als gevolg van een geblesseerde speelster in de verdediging. Net als Conventus Heren 1, kwamen ook de dames uiteindelijk één punt tekort en verloren met 17 – 16.

Ook bij de tweede teams was er weinig succes, het tweede damesteam verloor van DES’72 met 18 – 11, terwijl Conventus Heren 2 met 26 - 16 van Warmunda verloor.