Leerlingen De Tweestroom onderzoeken energiegebruik op school

15 juni 2012
Leerlingen De Tweestroom onderzoeken energiegebruik op school

ZWIJNDRECHT - Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool De Twee Wieken aan de Roerdompstraat hebben op donderdag 14 juni het energiegebruik en de kwaliteit van het binnenmilieu op hun school onderzocht. Ook zijn ze aan de slag gegaan om hun schoolgebouw energiezuiniger en gezonder te maken. De leerlingen presenteren de resultaten van dit project aan Henk Mirck (wethouder Duurzaamheid en milieu) en een aantal ambtenaren. Voorafgaand aan deze presentatie houdt Henk Mirck een energiequiz onder de leerlingen. 

De Presentatie Energieke Scholen Energieke Scholen’ is een landelijk project gericht op energiebesparing en een gezonder binnenmilieu op (basis)scholen. 

Wethouder Mirck (op de foto zittend in het midden) stelde ook nog een sluwe vraag aan de leerlingen die een lezing gaven over energie. De vraag van de wethouder was: “Hoe kun je zien dat je groene energie hebt?" Hierop werd het even stil in de klas en wisten geen antwoord. De wethouder heeft toen zelf maar het antwoord gegeven, samen met de juf van de klas: "Je kan het niet zien als het uit het stopcontact komt, maar het is alleen te zien op het contract met de energiemaatschappij".

 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.