Elise van Schöll Nederlands kampioen 200 m wissel

18 juni 2012
Elise van Schöll Nederlands kampioen 200 m wissel

ZWIJNDRECHT - Afgelopen weekend heeft in Drachten het NJK zwemmen plaatsgevonden Deelneemster Elise van Schöll(13) één van de 14 ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation.

Als lid van MNC Dordrecht deed zij mee op liefst 6 afstanden. Dat leverde haar 2 x brons op de 100 m rug en 100m vrij, 2x zilver op de 400m vrij en 100 m school en werd ze Nederlands kampioen op de 200 m  wissel in de klasse S6-S14.

Bij de zwemmers met een beperking is niet de volgorde van aankomst bepalend voor wie goud, zilver of brons wint. Bij deze zwemmers wordt hun tijd vergeleken met het WR in hun handicapklasse. De zwemmer die procentueel gezien het dichtst bij het WR in zijn/haar handicapklasse zwemt, heeft gewonnen. Het kan dus zijn dat iemand met een langzamere tijd, maar met een zwaardere beperking, wint van iemand met een snellere tijd maar een lichtere beperking

Elise heeft een botgroeistoornis en is daarom ingedeeld in classificatie s6.

Elise had als ambassadeur van de JC-foundation zichzelf nóg een doel gesteld; binnen een jaar wil ze de 400 meter sneller zwemmen dan 7.30 minuten. Haar persoonlijk record is nu 7.50 minuten. Helaas door een slepende polsblessure zat het er tijdens dit toernooi er dat nog niet in

Doordat Elise ambassadeur is van de JC-foundation en met succes het NJK heeft gezwommen wil ze andere gehandicapten laten zien dat je ondanks je beperkingen ook aan (top)sport kan doen.

Op de foto: haar goudenplak op de 200 m wissel, foto gemaakt door Kees-Jan  van Overbeeke 

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.