50ste editie Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2012 succesvol verlopen

18 juni 2012
50ste editie Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2012 succesvol verlopen

ZWIJNDRECHT - Het Zwijndrechtse schoolkorfbaltoernooi, dat dit jaar haar 50-jarig jubileum vierde, is zeer succesvol verlopen. Op de velden van sv Conventus en CKV Albatros werd op zaterdag 16 juni deze bijzondere editie van het Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2012 georganiseerd. Niet alleen een bijzondere gebeurtenis, omdat het toernooi al 50 jaar één van de grootste jaarlijkse sportevenementen van Zwijndrecht is, maar ook omdat de Zwijndrechtse Commissie voor Schoolkorfbal (ZCSK) na 40 jaar trouwe dienst afscheid heeft genomen van Theo van der Linden.

Theo werd in 1973 lid van de commissie als vertegenwoordiger van het Christelijk basisonderwijs. Van 1971 tot en met 2000 was hij voorzitter van de ZCSK en nadien is hij altijd actief betrokken gebleven bij de organisatie. Om deze uitzonderlijke mijlpaal te vieren, heeft de ZCSK besloten om de jaarlijks uitgereikte Fair Play prijs naar Theo te vernoemen. Theo ontving de eerste editie van de “Theo van der Linden Fair Play prijs” uit handen van burgemeester Antoin Scholten en reikte deze na het toernooi uit aan de Steenen Kamer. Daarnaast werd ook Peter van Beelen in het zonnetje gezet. Hij nam afscheid na ruim 10 jaar actieve dienst in de ZCSK, maar was ook dit jaar bereid om als scheidsrechter op te treden.

Om het 50-jarig bestaan te vieren, konden deelnemers en bezoekers de mini-expositie ‘50-jaar schoolkorfbal’ bezoeken. Middels foto’s, oude documenten en programmaboekjes werd een beeld gegeven van het schoolkorfbal door de jaren heen.

Op sportief gebied werd ook een bijzondere prestatie neergezet tijdens het Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2012. De twee wisselbekers werden namelijk gewonnen door dezelfde school.

In de ochtend werd er door de bijna 600 deelnemers van 12 Zwijndrechtse basisscholen gestreden om de eerste en tweede plekken in de poules. Dit gebeurde in drie leeftijdscategorieën; groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Na elke wedstrijd namen de teams 5 minuten lang om en om strafworpen. Per leeftijdscategorie zou het aan team met de meeste doelpunten uit de strafworpen de stippenbokaal krijgen uitgereikt.

Na de poulewestrijden speelden 8 juffen en 8 meesters een lerarenwedstrijd, welke een groot publiek trok. Onder luide aanmoediging van de leerlingen werd een leuke en sportieve wedstrijd gespeeld, welke eindigde in een 1-0 overwinning voor het rood-zwarte team. Direct hierna vond de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden uitgereikt door de hoofdsponoren van het toernooi; Marthijn Zoutewelle en Timon Lommers van Meesterwerk, en burgemeester Antoin Scholten. Elk team dat op de eerste of tweede plaats in de poule was geëindigd ontving een beker. De Wegwijzer deed dit jaar voor het eerst mee aan het toernooi en ging er in poule G direct vandoor met de tweede plaats. De stippenbokalen werden gewonnen door Twee Wieken 7 (groep 3/4), Notenbalk 2 (groep 5/6) en Margrietschool 2 (groep 7/8).

De nummers één en twee in de leeftijdscategorieën groep 5/6 en groep 7/8 gingen door naar de kwartfinales. Zestien teams streden voor een plaats in de halve finales. In de halve finales moesten beide wedstrijden bij groep 5/6 worden beslist met strafworpen. Na een spannende strafworpenreeks gingen de Brug 3 en de Develhoek 2 door naar de finale. In deze finale werd al snel een gat geslagen door de Develhoek, die de wedstrijd uiteindelijk met 5-1 won.

De finale bij groep 7/8 werd gespeeld tussen de Develhoek 1 en de Tandem 1. Al binnen een paar seconden kwam de Develhoek op voorsprong, welke werd uitgebreid tot 3-0. De Tandem begon nog aan een inhaalrace en wist uiteindelijk drie keer te scoren. De Develhoek gaf de opgebouwde voorsprong echter niet meer uit handen en won de wedstrijd met 5-3.

Beide teams van de Develhoek ontvingen de felbegeerde wisselbeker uit handen van Marthijn Zoutewelle en Timon Lommers van Meesterwerk. De bekers mogen een jaar lang op de school prijken, waarna de titel volgend jaar op het toernooi van 2013 weer moet worden verdedigd.

De ZCSK kijkt terug op een zeer geslaagd 50-jarig jubileum van het Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2012. Nadat het toernooi vorig jaar nog vanwege het slechte weer moest worden afgelast, was het dit jaar uitstekend korfbalweer. De vrijwilligers van het Rode Kruis hoefden alleen in actie komen voor opgelopen schaafwonden en een enkele verstuiking.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.