Eerste lichting gymnasium op het DevelsteinCollege: 100% geslaagd

19 juni 2012
Eerste lichting gymnasium op het DevelsteinCollege: 100% geslaagd

ZWIJNDRECHT - Nadat het DevelsteinCollege het opleidingsaanbod zes jaar geleden uitbreidde met een volwaardige gymnasiumafdeling, heeft de eerste lichting dit schooljaar examen gedaan. Alle vijftien gymnasiumleerlingen zijn geslaagd.

,,Deze lichting, met een slagingspercentage van 100%, legt de lat hoog voor de leerlingen die volgend jaar het examen afleggen,” zegt een trotse rector, Paul den Otter. Ondanks de aangeschroefde eisen van het Centraal Examen zijn alle gymnasiumleerlingen bij het eerste tijdvak geslaagd. Twee leerlingen, Julia de Vogel en Menno Goedhart, zijn daarbij zelfs cum laude en summa cum laude geslaagd. ,,Zij nemen hun diploma in ontvangst met een fantastische cijferlijst. Dat is een bijzondere vermelding waard,” aldus Den Otter. De overige afdelingen vmbo, havo en atheneum hebben wisselende resultaten gescoord. Zoals landelijk werd gevreesd, heeft vooral het vmbo last van de nieuwe exameneisen. ,,Sommige leerlingen zijn nu gezakt, terwijl zij vorig jaar met dezelfde cijferlijst al na het eerste tijdvak geslaagd zouden zijn,” licht Den Otter toe. Het definitieve slagingspercentage van de overige opleidingen is bekend na de uitslag van het tweede tijdvak op woensdag 27 juni. 

Knappe koppen zorgen voor record
Eerder dit jaar legden 26 leerlingen uit havo 5 en vwo 5 en 6, die naast de reguliere lessen de module Elementair Boekhouden (EB) volgden, al het Associatie Praktijkdiploma Elementair Boekhouden af. Ook zij behaalden een bijzonder resultaat. Met een slagingspercentage van 100% en een gemiddeld eindcijfer van een 8,3 heeft deze groep leerlingen voor een record gezorgd. Op het DevelsteinCollege kunnen leerlingen met economie en/of M&O in hun vakkenpakket kiezen voor de module EB, waarmee zij meer inzicht krijgen in de samenhang van bedrijfseconomische processen en geldstromen. ,,De module biedt een waardevolle aanvulling op de economische vakken. Leerlingen die kiezen voor een bedrijfseconomische vervolgstudie hebben veel profijt van de extra stof die zij tijdens de lessen EB krijgen aangeboden,” licht Mariëtte Boom, docente Management & Organisatie, toe. Deze groep leerlingen nam 31 mei hun diploma EB al in ontvangst.

Fotobijschrift:
Alle leerlingen die zijn geslaagd voor het Centraal Examen ontvangen een originele Geslaagde Vlag. ,,Voor zo’n mooi resultaat als het behalen van je diploma, mag de vlag zeker uit” vindt het DevelsteinCollege. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.