Nieuwe voetgangersbruggen Develpark

04 juli 2012
Nieuwe voetgangersbruggen Develpark

ZWIJNDRECHT - Op donderdag 12 juli 2012 rond 08.00 uur wordt de laatste van de drie nieuwe voetgangersbruggen op zijn plek getakeld. Het betreft de brug vanuit het park naar de Laan van Nederhoven. Dit is de volgende mijlpaal in de renovatie van het park. De prefab bruggen zijn gemaakt in Klaaswaal, in opdracht van KWS Infra, door  Bouwbedrijf Plomp. Kuipers Infra uit Strijen, die samen met Kws Infra de herinrichting van het Develpark uitvoert, plaatst de brug.

Architectuur
De bruggen zijn ontworpen door het landschapsarchitectenbureau Bosch & Slabbers en maken onderdeel uit van het herinrichtingsplan van het park. Ingenieursbureau Drechtsteden heeft de engineering verzorgd. De bruggen verbinden de wandelpaden en zijn een belangrijk onderdeel van de padenstructuur in het park. De oude brug vanuit het park naar de Laan van Nederhoven was door de hogere ligging lastig te passeren voor minder validen. De nieuwe brug is lager en heeft minder steile toegangspaden.

De laatste brug overspant een afstand van bijna 13 meter. De zogenaamde landhoofden zijn de afgelopen weken gemaakt. Hiervoor zijn de oude landhoofden verlaagd en aangepast voor de nieuwe brug.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.