Subsidievoor herstructurering Groote Lindt

29 juni 2012
Subsidievoor herstructurering Groote Lindt

ZWIJNDRECHT -De provincie Zuid-Holland heeft een subsidie van ruim €1,6 miljoen toegekend aan de gemeente Zwijndrecht voor het herstructureren vanbedrijventerrein Groote Lindt. De subsidie wordt tot 2018 gefaseerd uitgekeerd.Vanmorgen bracht gedeputeerde Govert Veldhuijzen een werkbezoek aan hetbedrijventerrein en overhandigde de subsidie symbolisch aan Elbert Vissers,wethouder economie. De genodigden werden ontvangen in het kantoor van de AgroDelta Groep.

De provincie Zuid-Holland vervult een belangrijke rol in het stimuleren vanverbetering van de bedrijfsomgeving. Met het verstrekken van de subsidie geeftde provincie een kwaliteitsimpuls aan de Zwijndrechtse economie. “Bedrijventerrein Groote Lindt is net alsDe Geer van groot belang voor de economische ontwikkeling en werkgelegenheidvan Zwijndrecht en de regio. De herstructurering zal het vestigingsklimaat versterken en daarmeede werkgelegenheid vergroten. Met de subsidie van € 1,6miljoen kunnen we samen met de ondernemers meer delen van het terrein aanpakken”,aldus wethouder Elbert Vissers.

Herziend plan
Na de vaststelling van het Herstructureringsplan Groote Lindt en de Geer in2008 splitste het project zich op in twee delen. De herstructurering van bedrijventerreinDe Geer kreeg voorrang en is inmiddels in volle gang. Gezien de economischesituatie was de herstructurering van bedrijventerrein Groote Lindt lange tijdniet meer in beeld. Om toch delen van het plan te kunnen uitvoeren heeft degemeente doorgewerkt en binnen de huidige financiële situatie gekeken naar de mogelijkhedenen op grond hiervan eerder dit jaar een subsidieaanvraag ingediend bij deprovincie.


Wensen en mogelijkheden
De gemeente Zwijndrecht gaat na de zomervakantie demogelijkheden met de ondernemers van Groote Lindt verder uitwerken. De gemeentewil samen met de ondernemers bespreken welke aanpak noodzakelijk is en welkewensen en mogelijkheden er zijn.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.