Wijkgebouw Kubiek inderdaad van gemeente

03 augustus 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - De afgelopen jaren heeft de gemeente een aantal rechtszaken doorlopen met de curator van de failliete welzijnsorganisatie Salza. De Zwijndrechtse organisatie ging in 2007 failliet nadat duidelijk werd dat zij de financiële problemen niet te boven kon komen. Onderdeel van de daarop volgende juridische strijd was onder andere het eigendomsvraagstuk van wijkcentrum Kubiek

Rechtszaken
De rechtsgang begon met een zaakover het terugvorderen van de gemeentelijke subsidie over 2006 en 2007. De Raad van State stelde dat de gemeente deze subsidies terecht heeft teruggevorderd. Heel recent (24 juli 2012) heeft het Gerechtshof ’s-Gravenhage uitspraak gedaan in een hoger beroepszaak rondom he teigendom van wijkgebouw Kubiek. De curator van Salza eiste het eigendom op. Het gerechtshof in Den Haag heeft alle vorderingen van de curator afgewezen en bepaald dat de gemeenterechtmatig de huur van de grond heeft opgezegd en daarmee rechtmatig eigenaar is van Wijkgebouw Kubiek. Hiermee bevestigde het Hof de uitspraak die al eerder was gedaan door de rechtbank in Dordrecht

De Gemeente Zwijndrecht is verheugd dat hiermee een einde is gekomen aan de onduidelijkheid over het eigendom van wijkgebouw Kubiek envoelt zich gesterkt in haar vasthoudendheid de afgelopen jaren.

Veel overlast hebben onze inwoners en de deelnemers van alle activiteiten niet van het faillissement gehad. Direct na het faillissement heeft de gemeente er in allerijl samen met haar maatschappelijke partners Swinhove-groep, de Stromen Opmaat groep en de stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht (SWOZ) voor gezorgd dat de activiteiten die Salzauitvoerde doorgang konden vinden. Dit samenwerkingsverband is uiteindelijk uitgemond in de Stichting Diverz. Ook vond de gemeente structurele partnersvoor de activiteiten bij de kinderopvang, de kinderboerderij, het welzijnswerk en voor het beheer van de gebouwen. Inmiddels zijn er dus diverse andere(markt)partijen die het stokje van Salza hebben overgenomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.