ATOS Radio een dag uit de ether

10 augustus 2012

ZWIJNDRECHT / HENDRIK IDO AMBACHT - Binnenkort wordt de zender van ATOS Radio, de lokale omroep voor Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, versterkt. Er komen nieuwe antennes in de zendmast op het dak van de Kapitein Horsmanflat in Zwijndrecht, waar de studio is gevestigd, en het zendvermogen wordt uitgebreid. Daarom zal ATOS Radio beter te ontvangen zijn in Zwijndrecht en wijde omgeving èn het geluid zal door de nieuwe zender nog beter klinken.

Hoewel de meeste luisteraars naar ATOS Radio via de kabel zullen luisteren, is toch ook het signaal via de ether belangrijk. Daar zendt ATOS Radio onder meer uit op 106.1 FM. Voor de autoradio is die frequentie nuttig. En er zijn ook nog veel mensen in het uitzendgebied van de ATOS, die een tweede radiootje bijvoorbeeld in de keuken hebben, dat niet op de kabel is aangesloten. Een verbetering dus voor die groep luisteraars.

Het plaatsen van de nieuwe antennes en het vervangen van de zender gaat op maandag 20 augustus plaatsvinden. Die dag zal ATOS Radio op 106.1 FM vanaf  ’s morgens 8 uur uit de lucht zijn. Via de kabel zal ATOS Radio wel te horen zijn, op 105.9 FM, althans in Zwijndrecht en Heerjansdam, maar helaas niet in Hendrik-Ido-Ambacht, want het radiogeluid op de kabel is daar gekoppeld aan de etherzender.

ATOS Radio zendt in de ether ook uit op de frequente 106.8 FM, maar ook daar kunnen op maandag 20 augustus onderbrekingen zijn.
Bij voorbaat biedt ATOS Radio haar excuses aan voor dit ongemak. Maar om de verbeteringen tot stand te brengen is dit nu eenmaal noodzakelijk. Aan het eind van de middag zal het karwei naar verwachting klaar zijn.

Overigens zijn de programma’s van ATOS Radio altijd en overal via internet te horen: www.atosrtv.nl. Een groot aantal programma’s blijft ook na uitzending op de site. Via “uitzending gemist” is er een tweede kans om later nog iets te beluisteren.

De hele operatie wordt trouwens ook nog tamelijk spectaculair. Want voor het vervangen van de antennes op het dak van de studio in de Kapitein Horsmanflat komt er een enorme kraan in de Witte de Withstraat, net om de hoek van de flat. Het verkeer kan daarom enige hinder ondervinden en ook de gebruikers van de garageboxen onder in de flat. Alle betrokkenen zijn daarover door de ATOS geïnformeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.