Open veteranentoernooi bij Tennisclub Ter Steeghe

13 augustus 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT -Op zaterdag 11 augustus is het Open veteranentoernooi van tennisvereniging Ter Steeghe start gegaan. Het toernooi is ook dit jaar weer helemaal volgeboekt. Het is een jaarlijkse traditie; insiders weten dat na de opening van de inschrijving half juni er snel gereageerd moet worden. Met ca. 250 dubbelpartijen op 8 banen is het maximum voor een soepel lopend toernooi bereikt. Zo'n 280 deelnemers strijden eerst in poules van 3 koppels. De bovenste 2 gaan door naar de eindronde volgens een knock-out systeem. Op deze wijze is voor iedereen 2 partijen gegarandeerd en is verlies van de eerste partij niet meteen het eindpunt.

Het veteranentoernooi wordt dit jaar al weer voor de 14e keer gehouden. Het evenement is uitgegroeid tot één van de bekendste, zo niet één van de gezelligste toernooien in de regio. Sportief strijden in een ontspannen sfeer is het credo. Naast de ijzersterke toernooiformule draagt ook de algehele omlijsting hieraan belangrijk bij. Ron van Cooten en zijn team staan klaar met de lekkerste culinaire gerechten, hapjes en drankjes, en dat alles tegen schappelijke prijzen. Op vrijdagavond 17 augustus gaat 't dak eraf tijdens de traditionele feestavond. Op zondag 19 augustus worden vanaf ca. 12 uur 's middags de finales gespeeld, met om ca. 17.00 uur de prijsuitreiking.

Ook voor niet-tennissers is het bijzonder aangenaam om eens een kijkje te komen nemen bij dit evenement. Gezelligheid staat steeds hoog in het vaandel bij Ter Steeghe. Het park ligt er fleurig en keurig verzorgd bij. Het gezellige terras en de knusse zitgelegenheid rond de banen nodigt uit om onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijden te volgen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag kennismaken met de tennissport, dan wordt u uitgenodigd om tijdens het toernooi een kijkje te komen nemen. Belangstellenden en toekomstige nieuwe leden kunnen informatie opvragen bij de ledenadministratie, Corrie van de Velde, tel. 078-6102217.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.