Groote Lindt volop in beweging

26 augustus 2012 door Ad van Herk
Groote Lindt volop in beweging

ZWIJNDRECHT -Vriendinnenvoetbal
Altijd al met vriendinnen willen voetballen ? Dat kan nu bij v.v. Groote Lindt. Vanaf augustus start een vriendinnengroep vanaf 12 jaar.
Voorlopig staan er 4 trainingsavonden gepland (29 augustus, 5, 12 en 19 september) van 19.30 uur tot 20. 30 uur. Deelname is gratis en er staat een  train(st)er gereed om een leuke maar toch ook sportieve training te verzorgen. Sportief en gezellig met elkaar voetballen en toch “de bal” onder controle krijgen dat is het doel van deze trainingsavonden. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk maar wel gewenst via jeugd@grootelindt.nl. Verdere informatie is ook via dit mailadres te verkrijgen en op de website www.grootelindt.nl.

Jeugdbeleidsplan
Alle teams bij Groote Lindt zijn gestart met de voorbereiding. Wegens groot onderhoud aan de velden dienden de meeste oefenwedstrijden uit gespeeld te worden maar trainen kon wel op de eigen accommodatie( alleen het eerste elftal trainde de eerste week op de velden van hockeyclub Derby). Tijdens de zomerpauze werd de laatste hand gelegd aan het nieuwe jeugdbeleidsplan waarmee vanaf dit seizoen gewerkt gaat worden. Rode draad in het jeugdbeleidsplan is de spelers en speelsters beter te maken op elk niveau waarvan op de lange termijn geprofiteerd kan worden. Voorbije week gaf oud Groote Lindt speler en huidig Ajax jeugdtrainer Michel Hordijk zijn visie, met  praktijkvoorbeelden en trainingsadviezen, aan de jeugdtrainers van de Lindt.

Competitiestart
Het eerste elftal start de competitie zaterdag 1 september met een thuiswedstrijd tegen Groot Ammers. Na de degradatie uit de 2e klas gaat hoofdtrainer Arthur Dorré met een nieuw verjongd team proberen een zorgeloos seizoen te draaien in de derde klas met een knipoog naar een periodetitel. In de voorbereiding werden goede stappen gezet en het elftal lijkt voldoende ingespeeld om op de eerste speeldag de punten op sportpark Bakestein te houden. Gemakkelijk zal het niet worden tegen de geelhemden. Zij eindigden het vorige seizoen weliswaar onderin de middenmoot maar wisten zich middels een periodetitel wel te kwalificeren voor het nacompetitie toetje. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Het tweede elftal opent om 14:30 uur de competitie in Goes tegen SSV'65 2. Het tweede elftal wordt dit seizoen getraind door Larry Nelson. De laatste jaren is Groote Lindt 2 altijd in de top 3 van de 1e klas geëindigd maar wist men steeds net niet via de nacompetitie naar de hoofdklasse te promoveren. Of een topklassering er dit seizoen weer in zit is moeilijk in te schatten. Larry Nelson beschikt (ook al) over een flink verjonde groep en ook voor het tweede elftal is de doelstelling om een zorgeloos seizoen te draaien.

Doelstelling bij de naar de 1e klas gepromoveerde A1 was handhaving. De bekerwinnaar van het vorige seizoen boekte ook nu weer prima resultaten in het bekertoernooi. (2-0 en 6-2 winst tegen respectievelijk hoofdklasser Dubbeldam A1 en competitie tegenstander Wieldrecht A1. Het vertrouwen van het team én trainer Eddy van Yren heeft in ieder geval een enorme 'boost' gekregen en staven het gevoel van de oefenmeester dat een plaatsje bovenin het rechterrijtje zeker mogelijk moet zijn.  ASWH A1 is de derde deelnemer in de bekerpoule. Zaterdag begint voor A1 de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Meerkerk A1. (12:00 uur).

Adil Auassar
Voormalig Feyenoord, VVV Venlo en FC Dordrecht speler Adil Auassar traint sinds vorige week mee bij Groote Lindt. Auassar,  het vorige seizoen door de Kuipclub uitgeleend aan RKC Waalwijk, zag een transfer naar Roemenie op het laatste moment afketsen. Auassar hoopt nog steeds op een buitenlands avontuur en wil bij de club waar hij met voetballen begon zijn conditie op peil houden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.