Nieuw vervoermiddel voor SKZ-kinderen

28 augustus 2012 door Ad van Herk
Nieuw vervoermiddel voor SKZ-kinderen

ZWIJNDRECHT -Nieuw en uniek in Zwijndrecht: de elektrische bolderwagen ofwel Stint van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ). Deze is nu zo’n zes weken in gebruik voor de peuters en de kinderen van de buitenschoolse opvang.

“We krijgen ontzettend veel leuke reacties van medeweggebruikers, maar het belangrijkste is dat onze kinderen en pedagogisch medewerkers er enthousiast over zijn,” aldus Monique Fluitsma, directeur van de SKZ. In de zomervakantie zijn er vooral bijzondere uitstapjes gemaakt met de Stint, die een groter bereik heeft en sneller is dan de gewone bolderkar. Boten kijken op de Oude Maas, met de peuters naar ’t Weetpunt, spelen bij speeltuin West, op bezoek bij het Jeugdspeelpark in Hendrik-Ido-Ambacht… “Nu de scholen weer zijn begonnen brengen we de kinderen van de voorschoolse opvang van Dribbel naar basisscholen De Brug en De Bron en de leerlingen van de Julianaschool gaan er dagelijks mee naar bso De Rakkers. Op dinsdag en donderdag vervoeren we de kinderen die naar onze zwem-bso gaan per Stint naar zwembad De Hoge Devel. Ze vinden het geweldig en gaan graag met ‘die snelle stoere roze kar’ op pad,” vertelt Manja van Hengel, teammanager locatie Dribbel.

Met de Stint kunnen pedagogisch medewerkers zelfstandig tien kinderen op een veilige, comfortabele manier vervoeren. Een Stint rijdt bij voorkeur over het fietspad en heeft een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. ‘s Nachts wordt de accu opgeladen en dan kan de Stint weer maximaal 30 kilometer afleggen. Daarmee is het een milieuvriendelijker vervoermiddel dan de taxi’s die de SKZ voorheen op deze routes voor het halen en brengen van en naar de betrokken scholen inzette. De pedagogisch medewerkers die met de kinderen in de Stint op pad gaan, hebben een uitgebreide instructie gevolgd. “We trekken veel bekijks met de Stint. We zijn alle mogelijkheden nog aan het ontdekken, maar het smaakt absoluut naar meer.”

Stichting Kinderopvang Zwijndrecht
Ruim 30 jaar verzorgt de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) de opvang van kinderen in de leeftijd van zes weken tot ze naar de middelbare school gaan. De Stichting heeft vier kinderdagverblijven, acht locaties voor buitenschoolse opvang en zes peuterspeelgroepen in Zwijndrecht en is daarmee groot in kleinschalige opvang. Bij de SKZ werken ruim 100 medewerkers en er worden wekelijks bijna 1.000 kinderen opgevangen. Sinds januari 2003 is de SKZ HKZ-gecertificeerd, inmiddels volgens ISO 9001-2008.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.