Bij Bosshardt officieel geopend

30 augustus 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Op woensdag 29 augustus werd de Zwijndrechtse Bij Bosshardt officieel geopend. Deze ‘huiskamer van de buurt’ is gevestigd aan de Helmerstraat 27 en biedt een ontmoetingsplek voor bewoners uit de omgeving. Bij Bosshardt is een initiatief van het Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) en is in andere plaatsen zeer succesvol gebleken.
 
Het Leger des Heils wil in buurten een huiskamerfunctie vervullen. Buurtbewoners hebben vaak behoefte aan een ontmoetingsplek en vinden het fijn om iets voor elkaar te kunnen betekenen. In de ‘huiskamer van de buurt’ kan dat. Er is ruimte om gezamenlijke activiteiten in en met de buurt te bedenken en vorm te geven. Dit is helemaal in overeenstemming met het gedachtegoed van Majoor Bosshardt en daarom zijn de huiskamers ook naar deze bekende heilsoldate vernoemd. Het Leger des Heils Zuidwest Nederland heeft al langere tijd een Bij Bosshardt in Papendrecht. De buurtbewoners zijn daar erg enthousiast.
 
Bij Bosshardt wil een laagdrempelige voorziening zijn voor de wijk, waar contacten tot stand kunnen komen maar waar zeker niets verplicht is. Mensen kunnen hier met elkaar delen wat hen bezighoudt en samen aan de slag gaan met wat er leeft in de wijk. De medewerkers van Bij Bosshardt staan open voor hulpvragen, maar hebben ook tijd voor een praatje. Ze kunnen buurtbewoners ondersteunen met het organiseren van activiteiten, zoals bijvoorbeeld een eetgroep, kindermiddag, huiswerkbegeleiding, een cursus of sportieve bijeenkomst. Het Leger des Heils huurt het pand aan de Helmerstraat tegen een gereduceerd tarief van Woonkracht10.
 
De opening van Bij Bosshardt vond onder zeer grote belangstelling plaats in Wijkgebouw Kort Ambacht Zuid aan de Karel Doormanlaan 66.
 
Wethouder Elbert Vissers (buurtgericht werken, zorg & welzijn, sport & cultuur), Cornel Vader, directeur Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, Jaap de Gruijter, directeur van Woonkracht10, en Joanne Blaak, directeur Leger des Heils Zuidwest Nederland, hielden een korte toespraak. De officiële opening van Bij Bosshardt Zwijndrecht werd gedaan door wethouder Elbert Vissers, Cornel Vader en Andrea Kolff-van Breda, buurtbewoner en lid van de huurderscommissie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.