Het korfbalseizoen is weer van start gegaan

03 september 2012

ZWIJNDRECHT - In het eerste competitieweekend wist het eerste team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros geen punten te pakken. De reserves wisten wel punten mee naar huis te nemen.

Het eerste van Albatros speelde het eerste weekend een uitwedstrijd tegen Odik in Barneveld. De wedstrijd begon met een snelle 1-1 in 5 minuten. Albatros had vervolgens moeite om te scoren, terwijl Odik er lustig op los scoorde en uitliep naar een 7-1 voorsprong. Vlak voor rust wist Albatros nog wel twee keer te scoren, maar ook Odik bleef scoren. Met rust was de stand 10-3 in het voordeel van Odik. Na rust kwam Albatros 1 vooral verdedigend beter het veld op en kwamen zo langzaam dichterbij tot een 11-7 achterstand. Het lukte echter niet om nog dichterbij te komen en Albatros verloor met 12-8.

De reserves van Albatros wisten wel de eerste punten binnen te halen. In een spannende wedstrijd tegen Ondo 3 werd er met 13-14 gewonnen. Ook senioren 3 en 4 wisten 2 punten te pakken. Het 3e team van Albatros speelde een leuke wedstrijd tegen Oranje Wit 4 en wisten gemakkelijk te winnen, 17-9. Ook Albatros 4 wist gemakkelijk te winnen, zij behaalden een 14-7 overwinning op Tiel’72.

Ook de junioren- en jeugdselectie deed het afgelopen zaterdag goed. A1 won nipt van Sporting Delta A2, 10-12. Albatros B1 wist heel gemakkelijk van Kinderdijk B1 te winnen, 4-17. En ook C1 pakte de eerste punten, zij wonnen met 9-1 van Kinderdijk C2.

Naast de eerste competitie wedstrijden was er ook een toernooi bij Albatros. Dit toernooi werd gehouden ter ere van het 15 jarige bestaan van het G-team bij Albatros. Het G-team van Albatros deed het erg goed en wist het eigen toernooi te winnen!