Handbaldames sv Conventus komen net tekort voor overwinning in eerste wedstrijd

03 september 2012
Handbaldames sv Conventus komen net tekort voor overwinning in eerste wedstrijd

ZWIJNDRECHT - Met een minimaal verschil van slechts één doelpunt zijn de handbaldames in de openingswedstrijd van het 2012 – 2013 veldseizoen maar net kampioenschapspunten misgelopen. Na een goede start van de wedstrijd, verloor het team van coach Connie van der Hoorn op eigen veld met 10 – 11.

Spelend tegen Vires et Celeritas uit Gouda begon Conventus de wedstrijd overtuigend door de tegenstander direct op een 3 – 0 achterstand te zetten. Na nog op 5 – 3 te hebben gestaan, bleek de koek voor Conventus op te zijn en kon de tegenstander langszij komen en zette de Zwijndrechtse dames voor de rust op een 6 – 5 achterstand. Conventus zag de achterstand in de tweede helft aanvankelijk nog verder oplopen, maar met een sterke verdediging en goed keepwerk van keepster Chantal Buster kon Conventus langzaam dichterbij komen. Enkele minuten voor het eind kwamen de in geel/zwart spelende dames zelfs terug tot op één punt achterstand, maar konden voor het eindsignaal niet de gelijkmaker maken en verloren zo met 10 – 11.

Het eerste herenteam van sv Conventus neemt niet deel aan het veldseizoen, om zich volledig op de hoofdklasse competitie van het zaalseizoen te richten, terwijl de wedstrijd van het tweede herenteam door tegenstander Saturnus afgezegd werd. Het tweede damesteam kende een slechte start van de competitie en verloor van Roda’71.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.