Gemiste kans voor Conventus korfbal tijdens seizoensopener in Ridderkerk

03 september 2012
Gemiste kans voor Conventus korfbal tijdens seizoensopener in Ridderkerk

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn de 2012-2013 veldcompetitie begonnen met een nipte nederlaag in een wedstrijd tegen Ten Donck. Tegen de uit Ridderkerk afkomstige tegenstander werd met slechts één punt verschil verloren, in een wedstrijd waar voor Conventus zeker meer in had gezeten.

In vergelijking met de eerdere oefenwedstrijden was het team van trainer/coach Benno Snaphaan onherkenbaar. Gedurende de wedstrijd waren er voor Conventus volop kansen, maar Zwijndrechtse team lukte het maar nier om voldoende tot scoren te komen.

Het team kende vooral in de eerste helft grote problemen om op schot te komen. Pas na tien minuten kon het team voor het eerst tot scoren te komen, waarna pas na ruim twintig minuten de tweede treffer van Conventus te noteren viel. De achterstand werd zo tot 4-2 teruggebracht. Het was vervolgens echter Ten Donck dat de 5-2 voorsprong op het scorebord liet noteren, waarmee de ruststand een feit was.

Ook na de rust bleef het spelbeeld in het begin ongewijzigd en was het Ten Donck dat in staat om zelfs tot 8-3 uit te lopen, terwijl Conventus drie strafworpen miste. Met de wissels van Denise Coenraads voor Michelle Stok en Theo Winters voor Erik van der Schelling was Conventus wel  in staat om het tij te keren en kon het team veelvuldig tot scoren te komen. Met nog één minuut te spelen was de achterstand tot 9—8 terug gebracht, waarna Conventus er vol voor knokte om tenminste nog één punt uit Ridderkerk mee te nemen. De tijd was echter te kort om er nog een gelijkspel uit te slepen en was de nederlaag een feit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.