Handbaldames sv Conventus missen de kracht voor zege op DIOS

10 september 2012

ZWIJNDRECHT - Een door ziekte geteisterd Conventus Dames 1 heeft afgelopen zondag in Den Hoorn de tweede wedstrijd van de handbal veldcompetitie verloren. De helft van de zes aanwezige basisspeelsters kampten met ziekteverschijnselen, waardoor het vooral in de tweede helft af moest haken ten opzichte van tegenstander DIOS.

De al krappe selectie en deels zieke selectie van Conventus werd aangevuld door twee junioren, waardoor het team slechts over één wissel beschikte. Desondanks konden de Zwijndrechtse handbaldames de tegenstander goed volgen en leek de strijd met een 9 – 7 ruststand nog volledig open te liggen. De combinatie van enkele zieke speelsters, het warme weer en maar één wissel op de bank begon het team in de tweede helft parten te spelen, terwijl de tegenstander juist nog feller begon te spelen.

De tegenstand zou zo verder oplopen, waardoor kampioenschapspunten al snel een onbereikbaar doel zou worden. Om de dag voor het team nog slechter te maken viel Chantal Klootwijk uit met een blessure, waarbij het bij nader onderzoek in het ziekenhuis om een spierscheuring bleek te gaan en Klootwijk voor vier tot zes weken uitschakelt. Met een lege wisselbank kon Conventus de wedstrijd nog wel uitspelen, maar er zat niet meer in dan een 17 – 10 nederlaag.

Terwijl Conventus Heren 1 zich op de hoofdklasse D focust en het veldseizoen laat schieten, speelden de tweede teams zondag wel wedstrijden. Conventus Heren 2 verloor van Wings met 23 – 14, terwijl het tweede dames team in Indus ’67 de meerdere moest erkennen met 14 – 4.