Tweede helft nekt handbalteams sv Conventus

25 september 2012
Tweede helft nekt handbalteams sv Conventus

ZWIJNDRECHT - De tweede helft bleek de handbalteams van sv Conventus afgelopen zondag niet goed gezind. Zowel het eerste dames- als beide herenteams stonden met rust gelijk, maar verloren beiden met enkele punten verschil.

Conventus Dames 1 coach Connie van der Hoorn reisde met een opnieuw krappe selectie naar Rijpwetering. Vanwege geblesseerde en zwangere speelsters moesten er maar liefst vier jeugdspeelsters meespelen om twee wissels op de bank te hebben. Het team kon echter tegenstander ROAC goed volgen en ontwikkelde een spannende strijd, welke met een 6 – 6 stand in de rust goed geïllustreerd werd. Vroeg in de tweede helft kregen de Zwijndrechtse dames vervolgens twee tegenpunten uit strafworpen, wat het verschil tussen beide partijen maakte. Conventus kon het gat van twee punten niet meer goedmaken en verloor uiteindelijk met 15 – 13.

Ter voorbereiding op het zaalseizoen in de hoofdklasse D stond zondag voor de handbalheren van Conventus de eerste van twee oefenwedstrijden op eigen veld op het programma. De wedstrijd tegen het uit Rucphen afkomstige Orion wilde coach Hans van der Wiel gebruiken om verschillende opstellingen in zowel de aanval als de verdediging uit te proberen. Het team begon de wedstrijd met een erg sterke opstelling, waarmee direct een voorsprong gepakt kon worden, waarna andere opstellingen de deur voor de tegenstander openden om met de rust tot 7 – 7 langszij te komen. Dit beeld zette zich ook in de tweede helft voort, terwijl Conventus veelvuldig pech had met de afronding. Het resultaat was een 13 – 16 verlies, maar belangrijker was de opgedane kennis. Volgende week speelt Conventus op eigen veld een oefenwedstrijd teen De Beuk uit Oudenbosch.

Ook het tweede herenteam zette de trend voort van de ongelukkige tweede helft. Na op 10 – 10 te hebben gestand in de rust, verloor het team uiteindelijk met 23 – 18 van HVV’70. Ook het tweede damesteam wist niet te winnen, het verloor van HVOS.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.