Faig B. krijgt levenslang

12 oktober 2012
Faig B. krijgt levenslang

ZWIJNDRECHT - Faig B., de man die vorige jaar vier vrouwen op brute wijze om het leven bracht en tevens een poging tot doodslag op een man verrichte, krijgt een levenslange gevangenisstraf.

De uitspraak op deze zaak vond plaats in een uitzonderlijk beveiligde rechtszaal in Rotterdam. Faig B. kreeg daar een vonnis te horen op basis van drie moorden, een doodslag en een poging tot doodslag.

Op 12 mei 2012 schoot B. zijn ex-vriendin Faida dood. Enige dagen later ging hij naar Zwijndrecht en bracht daar een tweede ex-vriendin, Nargiz én haar zus én de moeder van de beide vrouwen om het leven. De vader van het gezin, die zich ook in de woning op de hoek van de Turkstraat / Langeraarstraat in Zwijndrecht bevond, kon ternauwernood ontsnappen aan de dodende kogels uit het wapen van Faig B.

De rechters oordeelden dat de moord een wraakmoord is in de relationele sfeer, het motief van Faig B. is dan de stukgelopen relaties.

Faig B. zat stil in de rechtszaal en ontkende alleen dat hij gepland te werk was gegaan. Volgens hem was het paniek.

Zijn advocate denkt dat haar cliënt wel in hoger beroep gaat, omdat een levenslange gevangenisstraf inhumaan zou zijn; Haar cliënt wordt nu elk perspecfief ontnomen, daarom acht zij een straf van 30 jaar beter.

De moeder van Farida uitte haar gevoelens op een zeer heldere manier: “Ik hoop dat hij 100 jaar wordt. Ik zal iedere dag voor zijn gezondheid bidden.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.