Pelikaan de beste in Zwijndrechtse derby

15 oktober 2012
Pelikaan de beste in Zwijndrechtse derby

ZWIJNDRECHT - Pelikaan heeft de derby van Zwijndrecht winnend afgesloten. Er werd met 2-3 gewonnen van VVGZ. Doelpuntenmakers waren Anouar Said, Niels van Muyen en Kevin de Geus. Na afloop kwam trainer Ron Tempelaar zijn belofte, gemaakt voor de wedstrijd, na. Al hardlopend in Pelikaan tenue is hij van VVGZ teruggelopen naar Pelikaan.

Ondanks de hevige regen kon er om 15.00 uur worden afgetrapt op het door supporters volgestroomde sportpark Noordpark. Zowel Pelikaan als VVGZ waren er klaar voor om de derby nieuwe leven in te blazen. Trainer Ron Tempelaar had deze wedstrijd weer de beschikking over Vincent de Klerk, maar miste de geblesseerde Erwin Pruijsen.

VVGZ had in de eerste minuten een licht overwicht maar kon dit niet omzetten in kansen. Aan de andere kant kreeg Pelikaan in het eerste kwartier wel drie corners, maar ook hier geen kansen. Beide ploegen wisten met goed voetbal de bal naar voren te brengen echter kwamen de dieptepasses door het natte en gladde veld niet aan.

Na een kwartier spelen nam Pelikaan het overwicht over en kreeg het ook zijn eerste grote kans. Erwin van Dis stuurde Randy kroos diep. De ver uit zijn goal gekomen keeper Gerard van der Borst wist Randy Kroos zo naar de buitenkant te dringen dat deze geen goed schot op doel meer kon afleveren. Via een aantal combinaties met de sterk spelende Jelle Baan kreeg Pelikaan nog een aantal mogelijkheden, maar dwong het de keeper van VVGZ niet tot reddingen.  Na een half uur spelen kwam VVGZ op voorsprong. De rechtsbuiten van VVGZ gaf een goede voorzet die in eerste instantie door Jeroen Bezemer op de paal werd gekopt, maar in de rebound wel werd binnengeschoten;  1-0

Pelikaan toonde wederom veerkracht en kwam zes minuten later weer op gelijke hoogte. Een afgeslagen corner werd door Alex de Jong weer ingebracht. Via Lerry Overgaauw en een VVGZ speler kwam de bal voor de voeten van Kevin Geus die onberispelijk de 1-1 binnenschoot. Voor de ex-VVGZ’er een mooie manier om zijn gram te halen.
Dankzij keeper Rik Pomp, die een kopbal knap met de benen redde, werd met 1-1 de rust gehaald.

Na rust werd het hoge niveau van de eerste helft voortgezet door beide ploegen. Pelikaan was weer iets dreigender en wist dit in de 52e minuut om te zetten in een tweede doelpunt. Een door Carsten van Leeuwen genomen vrije trap werd handig verlengd door Alex de Jong voor de voeten van topscoorder Anouar Said. Deze nam de bal gelijk op de pantoffel en schoot de verdiende 1-2 binnen.

Lang kon Pelikaan niet genieten van de voorsprong. Amper twee minuten later maakte de spits van VVGZ via een aanval door de midden al weer gelijk; 2-2 Een kwartier voor tijd kreeg de voor Lerry Overgaauw ingevallen Niels van Muyen op aangeven van Jelle Baan een goede mogelijkheid. Zijn schot belande helaas voor Pelikaan in de ballenvanger. De wedstrijd stevende af op een gelijkspel. VVGZ hanteerde steeds meer de lange bal en Pelikaan zakte wat in. Toch wist Pelikaan nog met de laatste energie een kans te forceren. Erwin van Dis stoomde op en gaf een perfecte steekpass op de ingevallen Manucho Adelino. Diens lage voorzet werd door Niels van Muyen vakkundig in het doel geschoten;    2-3.

Na 4 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en floot af. Na vele jaren was daar dan eindelijk weer de derby VVGZ - Pelikaan met als winnaar Pelikaan.

Pelikaan; Rik Pomp, Bjorn van Ingen, Kevin de Geus, Carsten van Leeuwen, Stephan ooms, Alex de Jong, Randy kroos, Lerry Overgaauw (70; Niels van Muyen), Jelle Baan (88; Vincent de Klerk), Erwin van Dis en Anouar Said (83; Manucho Adelino)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.