Eerste teams sv Conventus komen tekort tegen de titelkandidaten

21 oktober 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT -  De eerste hand- en korfbalteams van sv Conventus zijn er afgelopen weekend niet in geslaagd om punten te scoren. Het eerste heren handbalteam en het eerste korfbalteam speelden beiden tegen prominente kanshebbers op het kampioenschap, welke wel geruime tijd tegenstand van Conventus konden krijgen.

Nadat het eerste heren handbalteam van Conventus een week eerder nog verrassend zijn debuutwedstrijd in de Hoofdklasse D had gewonnen, hoopte het ook op een stunt in Rotterdam tegen Snelwiek. Vanaf het begin bleek al dat de tegenstander de sterkere was, mede doordat een niet volledig fit Conventus grote problemen had om de keeper van Snelwiek, welke een jaar eerder nog in de eredivisie keepte, te passeren. Na een 14 – 8 stand in de rust, bleef Conventus goed spelen en groeide de achterstand nauwelijks. Dit kwam een kwartier voor het eindsignaal ten einde, toen er iets bij bepaalde Zwijndrechtse spelers knapte en het spel inzakte. De achterstand liep zo op tot een 31 – 18 nederlaag.

Met De Vinken beschikte ook het eerste korfbalteam van Conventus over een sterke tegenstander. Deze tegenstander had alle tot nu toe gespeelde wedstrijden zonder noemenswaardige tegenstand gewonnen. Desondanks ging Conventus flitsend van start en nam zelfs brutaal een 2-0 voorsprong, waarna deze zelfs tot 6 – 3 kon worden uitgebreid. Vervolgens kon De Vinken de korf echter weer doeltreffend vinden en pakten ze een 8 – 13 voorsprong voor de rust. In de tweede helft bleef het scoreverloop gelijk opgaan en miste Conventus zelfs een strafworp om op 13 – 16 te komen. Net als bij de handbalcollega’s zou het tweede deel van de tweede helft de uitslag een vertekend beeld geven, met De Vinken die het vizier op scherp had en de eindstand op 13  - 21 bepaalde. Het team van trainer/coach Benno Snaphaan mocht na afloop van de wedstrijd wel de complimenten in ontvangst nemen voor de positieve manier van spelen.

Scores Conventus:
Erik van der Schelling 3x, Niels de kok 2x, Thomas Streefkerk 2x, Ilona Schreuders 2x, Guus Raaphorst 1x, Vincent van Gool 1x, Ellen Verschoor 1x en Saskia van Tooren 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.