Open Dag Albert Schweitzer ziekenhuis Zwijndrecht zeer druk bezocht

12 november 2012
Open Dag Albert Schweitzer ziekenhuis Zwijndrecht zeer druk bezocht

ZWIJNDRECHT - De ziekenhuiszorg leeft enorm onder jong en oud, dat bewees de open dag in het Albert Schweitzer ziekenhuis op zaterdag 10 november.
 
Vanaf het moment dat de deuren opengingen, stroomde het ziekenhuis in Zwijndrecht snel vol. De toch ruime parkeerplaats was al binnen een uur niet meer toereikend, ook de personeelsparkeerplaats moest worden geopend voor het publiek. De toestroom luwde pas ver in de middag. Vooral veel gezinnen grepen de kans aan om eens achter de schermen te kijken. Vermoedelijk heeft het druilerige weer de open dag een extra handje geholpen.
 
Het ziekenhuis heeft niet kunnen bijhouden hoeveel belangstellenden precies binnen zijn geweest. Het feit dat ruim tweeduizend stempelkaarten voor de kinderroute bij de entree zijn uitgedeeld, leidt tot een voorzichtige schatting van een kleine zesduizend bezoekers in totaal. "Hun komst is een enorme blijk van waardering voor het werk dat wij hier dagelijks doen", zegt Caroline van der Mijle, coördinator van de open dag.
 
Van der Mijle: "We weten dat mensen in het algemeen erg geïnteresseerd zijn in medische onderwerpen. Helaas krijgen we normaalgesproken niet de kans om zo uitgebreid en laagdrempelig informatie te geven. Een open dag, die we ongeveer eens in de anderhalf jaar houden op één van onze locaties, is daarvoor de gelegenheid bij uitstek."
 
Succesnummer als altijd, was het ingipsen van een arm bij kinderen: dat gebeurde maar liefst 1000 keer. Er werden 800 röntgenfoto's weggegeven van een meegebrachte pop of knuffel. Bij de poppendokter stond continu een wachtrij. De bemanning van een ziekenwagen gaf 750 ambulancebouwplaten weg. De medisch fotograaf legde 300 kinderen vast in dokters- of verpleegsterstenue, die de foto mee naar huis kregen.
 
Voor volwassenen voerden poliklinieken en patiëntenverenigingen honderden keren kleine gezondheidstestjes uit en gaven informateriaal weg. Dit was niet altijd alleen maar 'voor de lol': van de 380 verrichte bloedsuikertests bijvoorbeeld, lieten er 23 een verhoogde waarde zien. Deze mensen hebben het advies gekregen naar de huisarts te gaan. Veel bezoekers waren onder de indruk van de omvang van het splinternieuwe operatiecomplex, dat in de laatste bouwfase verkeert en in januari in gebruik wordt genomen.
 
Het Albert Schweitzer ziekenhuis verontschuldigt zich voor de wachttijd die op diverse plekken ontstond en bedankt de inwoners van de regio hartelijk voor hun interesse en de uitstekende sfeer die zij met zich meebrachten.

 


Foto's achtereenvolgens van: armen gipsen, de ct-scan, de medisch fotograaf, de poppendokter en de ambulance. FOTO'S FREDERIKE SLIEKER 
Foto's Dailyphotopress

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.