Handbalheren sv Conventus geven HWC stevige tegenstand

12 november 2012

ZWIJNDRECHT - Ondanks dat de handbalheren van sv Conventus afgelopen zondag niet hebben kunnen winnen, heeft het team tegenstander HWC wel sterke tegenstand kunnen geven. Het Zwijndrechtse team bleef lange tijd dichtbij het team dat als één van de sterkste teams van de Hoofdklasse D kan worden gezien, waarna de achterstand gat pas in de slotminuten gemaakt werd.

Een week na de teleurstellende nederlaag tegen Helius hoopte Conventus iets recht te kunnen zetten. Het team wist echter dat dit met HWC als tegenstander een erg zware taak zou worden. Het team begon dan ook erg zwak aan de wedstrijd en keek binnen tien minuten al tegen een 8 – 2 achterstand. Vanaf dat moment begon het team op gang te komen en werd het gat tot op twee punten gedicht. Na een 13 - 16 stand in de rust, begon Conventus de tweede helft opnieuw zwak en zag de achterstand zelfs tot acht punten oplopen. Net als in de eerste helft kon het team zich vervolgens herpakken en stond het vier minuten voor het eindsignaal nog maar op drie punten achterstand. Twee tweeminuten straffen brachten een eind aan de opmars van de Zwijndrechtse club, waarna het team met 24  - 30 verloor.

Net als het eerste herenteam, trof ook het eerste damesteam een sterke tegenstander. Met twee overwinningen in twee wedstrijden leek Hermes voor Conventus een maatje te groot te zijn, maar de tegenstander bleek vijf speelsters te missen. Aanvankelijk ging de stand gelijk op, tot Conventus na een kwartier speeltijd zelfs een 4 – 2 voorsprong nam. Enkele minuten later beging één van de speelsters van de tegenstander een grove overtreding, waarvoor ze bestraft zou worden met een rode kaart. Dit tot grote woede van haar medespeelsters, welke vervolgens weigerden het spel te hervatten en de wedstrijd zo zou worden beëindigd. De 4 – 2 stand zal vermoedelijk ook als eindstand worden gehanteerd, tenzij de handbalbond aangeeft dat de wedstrijd over moet worden gespeeld.

Het tweede damesteam verloor afgelopen weekend van Snelwiek met 10 – 21, terwijl het tweede herenteam niet in actie hoefde te komen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.