Handbaldames sv Conventus pakken de overwinning in Den Haag

19 november 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT -  Het eerste damesteam en de dames junioren zetten goede eerste helft om in overwinning. De handbalheren kunnen goede eerste helft geen goed vervolg geven.

De handbaldames van Conventus hebben een zwaar seizoen in de zaal. Wederom moest coach Connie van der Hoorn, alles uit de kast halen om een enigszins representatief team richting Den Haag af te reizen waar een pittig duel tegen mededegradatiekandidaat Hellas op volle oorlogssterkte kon aantreden.

Vaste waarde Chantal Klootwijk verbleef in Frankrijk wegens het vieren van het huwelijksjubileum van haar ouders en jeugdtalent Cindel Nijsten melde zich ziek af. Gelukkig kon Miranda Offermans van het tweede damesteam mee en er zouden twee junioren, Miryam Kechouh en Myrthe Nienkemper, direct na hun eigen wedstrijd in Pijnacker doorreizen naar Den Haag om aan te sluiten bij dames 1. Hetgeen in de loop van de wedstrijd gebeurde.

Conventus ging goed van start en de tweede bal was meteen al raak. De 1 - 0 voorsprong gaf moed en met goed aanvalsspel en een strakke verdediging werd de voorsprong uitgebreid naar een 4 - 7 voorsprong bij het rustsignaal.

Domper op deze vreugde was de schouderblessure die opbouwspeelster Barbara van der Hoorn opliep bij een onhandige verdedigingsacties van een van de Hellasspeelsters.

In een warme en benauwde hal ging het nog bijna mis toen de Zwijndrechtse dames op overtal kwamen te staan wegens een tijdstraf van Hellas. De concentratie was even weg, er werd slordig verdedigd en de doelpogingen gingen er niet meer in.

Keepster Chantal Buster heeft in deze moeilijke fase 5 strafworpen tegen gehouden, waarmee ze haar team in de wedstrijd hield. Het eindsignaal kwam geen moment te vroeg en de 9 - 10 overwinning was een feit! Een zwaar bevochten en daarom verdiende uitslag,   Conventus houdt hiermee 4 ploegen achter zich op de ranglijst.

 

In de hoofdklasse D speelden de handbalheren van Conventus uit bij het Haagse Hercules. De debutanten uit Zwijndrecht speelden een goede en verdienstelijke 1e helft en verraste het ervaren Hercules met snel en gevarieerd aanvalsspel, wat resulteerde in een verdiende 9 - 11 voorsprong bij rust. Na de rust zette Hercules Conventus onder druk met een goede strakke verdediging en goede aanvallen. Uiteindelijk kwamen onze handbalheren er niet meer aan te pas en Hercules ging er op en er over met een verdiende 23-16 als eindstand. Coach Hans van der Wiel ziet gezien het spel in de eerste helft voldoende mogelijkheden om aan het eind van het zaalseizoen minimaal 1 team onder zich te houden in de eindstand.

 

De eerstejaars dames A-junioren doen het verrassend goed in de competitie. In Pijnacker werden de meiden van Oliveo verslagen. Ruststand was 5 - 10 en de eindstand 10 - 19. Hiermee bezetten de Zwijndrechtse talenten verdiend de derde plaats in de competitie.

Heren 2 en dames 2 waren vrij dit weekeinde.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.