Gehavend Conventus korfbal wint van NIO

19 november 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT -  Een met 4 invallers spelend Conventus wist in een steeds gelijk opgaande wedstrijd thuis met 14-12 te winnen van NIO uit Rotterdam . De overwinning was volgens een tevreden trainer/coach Benno Snaphaan zeer verdiend omdat  het team de gehele wedstrijd gedisciplineerd bleef spelen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge goed fluitende  scheidsrechter Potter  keek Conventus al  na 2 minuten tegen een 0-2 achterstand aan.
In tegenstelling tot vorige week lukte het Conventus om na deze achterstand weer langszij te komen. Het was echter NIO dat daarna steeds weer een voorsprong nam. Daarna was het weer Conventus dat na 15 minuten spelen voor het eerst op een 6-4 voorsprong kwam. Echter was het NIO weer  dat er voor zorgde dat er met een 8-8 stand gerust ging worden.

Ook na de rust een zelfde spelbeeld.
Ook nu nam NIO een 8-10 voorsprong maar net als ik de eerste helft kwam Conventus weer op gelijke hoogte. Daarna scoorde beide teams tot 12-12 om en om en leek de wedstrijd in een gelijkspel te gaan eindigen. Het was echter Conventus dat nog 2x wist te scoren en zo een belangrijke 14-12 overwinning wist te behalen.

Scores Conventus
Erik van der Schelling 4x, Stefan Hoppel 3x, Vincent van Gool 2x, Danielle Winters 1x, Ellen Verschoor 1x, Niels de Kok 1x, Saskia van Tooren 1x en Ilona Schreuders 1x

Ook het 2e team deed het uitstekend door tegen Tilburg 4 met een 14-10 zege de punten in Zwijndrecht te houden en zo de eerste overwinning te behalen In een spannende wedstrijd wist  het 4e team van Conventus tegen Vlaardingen 5 met een 9-8 overwinning de tegenstander met lege handen naar huis te sturen. Het A-team wist helaas niet te winnen en leed tegen Phoenix een 8-4  nederlaag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.