Opgeknapte Daphne weer terug op plek

21 november 2012 door Ad van Herk
Opgeknapte Daphne weer terug op plek

ZWIJNDRECHT -  Het bronzen beeld ‘Daphne’ van kunstenares P. H. (Nel) Bouwhuis-Klaassen (1906-1989) staat weer in volle glorie op haar oude plekje op het Stationsplein. Het beeld is na een forse beschadiging weer volledig opgeknapt. Op vrijdag 16 november onthulde Elbert Vissers (wethouder cultuur) het beeld. Voor menigeen weer een vertrouwd gezicht en de ‘finishing touch’ voor het gerenoveerde Stationsplein.
 
Daphne
Het kunstwerk is een gestileerde voorstelling van de mythologische Daphne. In Nederland zijn er veel kunstwerken van deze kunsthistorische stroming in de periode na de tweede wereldoorlog geplaatst. Het werk van Nel Klaassen heeft geen bijzondere historische waarde. Zij was geen vernieuwer maar een volger van deze stroming.

Nel Klaassen
Van deze kunstenares staan meer beelden in de openbare ruimte onder andere in Zandvoort, Arnhem, Laren, Middelburg en Haarlem. Het is (ons) onbekend of er nabestaanden van Nel Klaassen zijn.

Bomen
Het plein is overigens nog niet helemaal klaar. Later deze maand worden ten slotte de bomen geplant.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.