Voorlichtingsfilm voor en door leerlingen

23 november 2012 door Ad van Herk
Voorlichtingsfilm voor en door leerlingen

ZWIJNDRECHT - Tijdens de druk bezochte voorlichtingsavonden voor ouders/verzorgers van leerlingen in groep 8, is de film ‘Tips voor de brugklas van het DevelsteinCollege’ in première  gegaan. Tijdens de eerste vertoning op 19 november werd de film met applaus ontvangen.

Het DevelsteinCollege is drie jaar geleden gestart met het ontwikkelen van een voorlichtingsfilm voor leerlingen in groep 8 waar brugklasleerlingen een grote rol in spelen. Het idee achter de film is om leerlingen in groep 8 alvast een ‘kijkje in de keuken’ te geven. Zij krijgen in een korte film van zo’n 7 minuten een beeld van de brugklas en hoe het er op de middelbare school aan toegaat.

In de nieuwe film van dit jaar spelen tien brugklasleerlingen mee die naar aanleiding van een auditie voor hun rol zijn geselecteerd. Zij geven tips aan de leerlingen die nu in groep 8 zitten en volgend jaar naar de brugklas gaan. De film is voor het ‘grote publiek’ beschikbaar op de website, onderdeel groep 8 (http://www.develsteincollege.nl/Develsingel/Groep_8, bovenste filmicoontje).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.