Handbaldames sv Conventus zetten goede lijn door

26 november 2012 door Ad van Herk

ZWIJNDRECHT - Wisselende resultaten in Leidschendam. Het eerste damesteam wint weer ondanks een volle ziekenboeg. De handbalheren waren kansloos tegen titelkandidaat EHC.

Met een volle ziekenboeg arriveerde coach Connie van der Hoorn in Leidschendam voor de competitiewedstrijd tegen EHC. Brigitte van Houten meldde zich met een dik ingetapete enkel, zij had ’s-ochtends een enkelblessure opgelopen in de wedstrijd van dames 2, Barbara van der Hoorn kampte nog met de naweeën van de vorige week opgelopen schouderblessure, Chantal Klootwijk was grieperig opgestaan, Jenny Maassen kampt nog steeds met een geblesseerde knie en Lindsey van Toorn was weer terug na de bevalling van zoon Roan, dus topfit was het team zeker niet. Marry Berkhout van het tweede damesteam is inmiddels een vertrouwde vaste wissel.

De tactiek vooraf was helder: geen risico’s nemen en zo veel mogelijk het tempo van de wedstrijd opleggen aan de tegenstander en vooral heel blijven! Er ontspon zich een prima wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander onderleiding van een uitstekende scheidsrechter. De tactiek werd goed uitgevoerd en zo waar stond er bij rust een 4 - 7 stand op het scorebord een prima aanmoediging om het nog eens 30 minuten proberen vol te houden.

In de tweede helft volgden de nodige tijdstraffen en werden er veel strafworpen aan beide teams gegeven en dan komt de kracht van het team uit Zwijndrecht echt naar boven. Keepster Chantal Buster-de Jong heeft in die fase weer de meest onmogelijke ballen gestopt en ook nog drie strafworpen gepakt, terwijl Suzanne van Middelkoop, Chantal Klootwijk en Barbara van der Hoorn de toegekende strafworpen wisten te benutten. In de wedstrijd was er van de ongemakken niets te merken bij Conventus, Chantal Klootwijk trof zelfs 5 keer het vijandelijke doel. Er werd veel doorgewisseld met de geblesseerden en de fitte speelsters hebben 60 minuten alles gegeven! Het team was bij het eindsignaal doodmoe en de meiden hadden een avond bank hangen verdiend. De eindstand liep op naar 11 -17 en na een gelijk spel en nu twee overwinningen op rij neemt Conventus dames zelfs de 4e plaats in op de ranglijst.

Ook bij de jeugd vallen de goede prestaties op van bijna alle teams, zo staan bijvoorbeeld de gemengde D1-jeugd en de dames B1-jeugd boven aan op de ranglijst.

De handbalheren verloren van EHC, een van de titelkandidaten. In een regelmatige wedstrijd, waarbij de scores 1 op 2 liepen in de eerste helft  en waar het iets beter ging in de tweede helft, kwamen de Zwijndrechtse heren er niet aan te pas. Ruststand 23 - 12 en eindstand 37 – 23.

Komend weekeinde zijn er thuiswedstrijden in de Develsteinhal. De dames ontvangen ODIS, die voorafgaande aan de competitie als mededegradatiekandidaat werd ingeschat en de heren wacht een zware strijd tegen koploper Oliveo.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.