Albatros behoudt koppositie tegen Futura

26 november 2012 door Ad van Herk
Albatros behoudt koppositie tegen Futura

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging heeft de ongeslagen status behouden. Het tweede team en junioren A1 wisten geen punten te pakken.

Het vlaggenschip speelde een thuiswedstrijd tegen staartploeg Futura uit Den Haag. In een fysieke en verbale wedstrijd wist Albatros voor een rust een ruime voorsprong te pakken, 12-8. In de tweede helft was het vlaggenschip het even kwijt waardoor Futura steeds verder terug kon komen. Albatros wist de voorsprong echter net te behouden en won met 16-15.

De reserves van Albatros hadden iets meer moeite met het spel van Futura. Na een ruime voorsprong van maar liefst 6 punten bij rust dacht senioren 2 de buit binnen te hebben. Het traag en rommelige spelende Futura kwam echter in de tweede helft op gelijke hoogte en kon zelfs voorbij komen, waardoor Futura er met de punten vandoor ging; 19-20.

Ook junioren A1 wist geen punten te pakken. Een goede eindfase van de eerste helft zorgde voor een 9-5 voorsprong op Nieuwerkerk A1. Vanaf dat moment kwam er echter onzekerheid in het spel van de thuisploeg en A1 wist de korf niet meer te vinden: 12-16.

Naast senioren 1 wist geen enkel senioren team te winnen. Zo verloor senioren 3 ruim van TOP 2, 10-22. Daarnaast verloor senioren 4 nipt van Arena 2 uit Rhenen met 13-14.

Gelukkig was er wel winst voor A2, B1 en C1. Albatros A2 en Nieuwerkerk A2 maakten er een spektakel van in het eerste deel van de wedstrijd, 5-5 na een kwartier spelen. Na rust was er meer vat op het spel van Nieuwerkerk en gaf Albatros de voorsprong niet meer uit handen: 17-15. B1 was op alle fronten beter dan Vistesse B1 en won met 14-6. C1 had geen problemen met ADO C1 en won 14-2, maar had er nog veel meer kunnen maken.

Ook het G-team speelde twee wedstrijden en pakte 4 punten. Ze wonnen met 5-0 van Movado en met 1-5 van WION.

Opmerkelijke uitslagen van D4 dat maar liefst met 0-10 won van Merwede en F1 dat met 3-13 won van DeetosSnel F1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.